A vendégek ott lesznek holnap a Pick Arénában

2022.04.06. 10:21

Ukránoknak segítenek

Tizenhét ukránon segít a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű egyesület, amely szállást, étkezést és tanulási lehetőséget is biztosít a gyerekeknek és a szülőknek.

munkatársunktól

Az ukrán gyerekek jól érzik magukat a műjégpályán. Fotó: Kuklis István

Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület mellett a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű is befogadott az ukrajnai háború elől menekülő tizenhét gyermeket és szülőt. Közülük hét kisfiú jégkorongos, akik látogatják a szegedi csapatok edzéseit. Ebben a helyzetben a klub vezetői, edzői és a szülői közösség tagjai is mindent megtesznek azért, hogy szebbé varázsolják számukra ezt a nehéz időszakot. 

 

– A Magyar és az Ukrán Jégkorongszövetség közös felhívása után jelentkezett klubunk azonnal, hogy segítsen az ukrán családoknak – mondta Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű elnöke. – Ennek köszönhetően már március közepe óta itt vannak a gyerekek és a szülők. A Kenyérgyári úti Squash Clubban laknak, biztosítjuk számukra az étkezést, az edzéseket itt és a műjégpályán, illetve kialakítottunk egy tanulószobát is. Rendes, becsületes, segítőkész emberek, családok jöttek, akikkel egy tolmács, illetve telefonos fordító révén kommunikálunk. A gyerekek mindennap tudnak edzeni, és a klub kisbuszával vagy tömegközlekedéssel jutnak el az edzéshelyszínre. Hogy meddig maradnak? Ezt egyelőre senki sem tudja. 

 

A kis csoport a Pick Szegednek köszönhetően, amely 50 tiszteletjegyet ajánlott fel Goodwill Pharma Szegedi Vízmű egyesületnek, holnap ott lesz a Pick Arénában a házigazda férfi-kézilabdacsapat és a német Flensburg Bajnokok Ligája-visszavágóján. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!