Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

14-szer a dobogó tetején

Biatovszki Mirát választotta a Magyar Sportlövő Szövetség 2009 legjobb női sportlövőjének. Az épek között is remekül helytálló siket sportoló idén már olimpiát is nyerne – igaz, egyelőre csak az ifjúságiak között.
Mindig dicsőség, ha valakit egy adott sportágban az év hazai versenyzőjének választ az országos szövetség. Ez hatványozottan igaz a felgyői Biatovszki Mira esetében, aki mindössze 17 évesen lett a legjobb a sportlövők mezőnyében 2009-ben, úgy, hogy siketsége ellenére az épek között érdemelte ki az elismerést.

A Magyar Sportlövő Szövetség döntésében hatalmas szerepet játszott, hogy Mira a XXI. nyári siketlimpián Tajpejben aranyérmet szerzett.

– Meglepetésként ért az elismerés, meg sem fordult a fejemben, hogy ekkora megtiszteltetés ér az épek között. 2007-ben már a siket sportszövetségtől megkaptam ezt a címet az Eb-győzelmemért, de a tavalyi rangosabb világverseny volt. Győzelmem után több szakmai és társadalmi elismerésben is részem volt, és állíthatom, ebből a sikerből egész további életemben erőt tudok meríteni – mondta.

Biatovszki Mira 2009-ben számtalanszor örülhetett. Fotó: DM/DV
Biatovszki Mira 2009-ben számtalanszor örülhetett.
Fotó: DM/DV

Az év sportolójának természetesen nemcsak ezért a győzelméért választották meg, Mira több más versenyen is remekelt tavaly.

– 2009 csodálatosan sikeres év volt számomra: 14-szer álltam a dobogó tetején, egyre javuló szintet értem el a nemzetközi versenyeken, és ifiként a junior válogatottban is versenyeztem. Talán a legfényesebb egyéni sikeremet a siketlimpia mellett az olimpiai reménységek versenyén értem el Pilsenben, ahol a junior női légpuskások versenyében 394 körös alaperedményemmel ötödik helyen döntőztem, és ott 103,4-es egyéni csúcsommal az ezüstéremig küzdöttem fel magam, mindössze 0,2 körrel lemaradva az aranyról, míg csapatban az élen végeztünk – árulta el.

2010-ben sem adná alább Mira, aki leginkább a szingapúri ifjúsági olimpiára készül. – Természetesen a döntőbe jutás a cél, és a fináléban jó lenne minél magasabbra jutni. Szeretném megmutatni, hogy az épek között is olimpiai bajnok tudok lenni – fogalmazott a versenyző, aki számára a 2012-es londoni játékok sem tűnnek elérhetetlennek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a rendőrség is nyomoz a szerb-magyar bunyó miatt - videóval!

A játékosok között kitört verekedés miatt nem játszották végig a magyar és a szerb vízilabda-válogatott Szegeden rendezett, nem hivatalos edzőmérkőzését hétfőn. Videóval! Tovább olvasom