Sport

2008.04.14. 14:56

Jégkorong: a magyar válogatott Litvániát is legyőzte

A magyar válogatott könnyed, 6-0-s győzelmet aratott Litvánia legjobbjai felett a szapporói divízió I-es jégkorong világbajnokság hétfői napján. Pat Cortina tanítványai vasárnap Észtország ellen is nyerni tudtak.

Végig a magyar csapat irányította az összecsapást, a litvánok csak ritkán tudtak kiszabadulni saját harmadukból, ám igazi veszélyt akkor sem jelentettek Szuper Levente kapujára. A fölényt először az első harmad 11. percében váltotta gólra a magyar csapat, Vas Márton emberelőnyös szituációból talált be. Egy perccel a vezetés megszerzése után tovább növelte előnyét a magyar együttes Ocskay Gábor révén.

A második harmad 10. percében növelte előnyét a magyar csapat, Palkovics Krisztián emberelőnyből volt eredményes. Néhány perccel a második felvonás vége előtt a litvánok kapusa hibázott - gólhelyzetben a korong elé dobta az ütőjét -, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Kovács Csaba magabiztosan értékesítette a ziccert.

A harmadik harmad már csak formalitás volt, a litvánok küzdöttek a szépítő találat megszerzéséért, ami nem jött össze, a magyar válogatott viszont még kétszer betalált, így kialakult a 6-0-s végeredmény.

Pat Cortina tanítványai legközelebb szerdán lépnek jégre, akkor a házigazda japán csapat lesz az ellenfelük.