Sport

2008.04.07. 17:53

Ökölvívás: nehéz dolga lesz a magyaroknak Athénban

Hétfőn kisorsolták az athéni olimpiai kvalifikációs ökölvívótorna párosításait. A hét magyar induló többségében verhető ellenfelet kapott az első fordulóban, ám a folytatásban nehéz dolguk lesz - árulta el a Független Hírügynökségnek a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke.

Csötönyi Sándor hozzátette: 1-2 olimpiai kvóta megszerzését tartja reálisnak, amit ezen felül szereznek a bokszolók, az már csak ráadás.

A hétfői nyitónapon három magyar versenyzőnek kell szorítóba lépnie. Az 54 kilogrammos Oltványi Dávid az olasz Vittorio Passirellóval meccsel, míg az 57 kilós Mihály János a cseh Antonin Lazokkal bokszol a negyeddöntőbe kerülésért. A 91 kg-os Darmos József az angol Daniel Price-szal vív majd meg a 16 közé kerülésért.

A torna második napján is három magyar ökölvívó érdekelt, nekik a nyolcaddöntőbe jutás lesz a tét. A 69 kilogrammos Bacskai Balázs a francia Jaoid Chignerrel, a 75 kilós Szili István a görög Georgosz Gacisszal, míg a plusz 91 kg-os Kurtucz Csaba a cseh Vladimir Prusával meccselhet a továbbjutásért.

A 48 kilogrammos Bedák Pál csak a szerdai negyeddöntőben kapcsolódik be a küzdelmekbe. A kispesti ökölvívó a fehérorosz Anton Bekisszel találkozik majd a legjobb nyolc között.

Az európai öklözők utolsó kvótaszerző versenyén a magyarokat érintő hét súlycsoportból négyben (48 kg, 57, 90, plusz 91) a döntőbe kerülés ér kvótát, míg háromban (54, 69, 75) már a harmadik hely is pekingi részvételt jelent.

Eddig négy magyar bokszoló biztosította a helyét a nyári olimpiai játékokra: Szellő Imre (81 kg), Kalucza Norbert (51), Varga Miklós (60) és Káté Gyula (64).