Sport

2008.06.18. 13:29

Pozitív lett két magyar atléta doppingtesztje

A MACS szakemberei Baráth János erőemelőt május 24-én, Meixner Mónika atlétát pedig egy nappal később ellenőrizték egy versenyen.

Egyelőre nem tudni, kérnek-e úgynevezett B-próbát azoknak a sportolóknak a szövetségei, akiket még május végén ellenőriztek a Magyar Antidopping Csoport szakemberei - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tiszeker Ágnes, a MACS ügyvezető igazgatója.

A MACS szakemberei Baráth János erőemelőt május 24-én, Meixner Mónika atlétát pedig egy nappal később ellenőrizték egy versenyen. A mintavételt nem jelentették be előre. Mindkét A-próba pozitív lett.

Tiszeker Ágnes elmondta: a szövetségeket pénteken tájékoztatták az esetről, ettől számítva 15 napjuk van a második mintavételre, az úgynevezett B-próbára. A szövetségek egyelőre nem tájékoztatták a MACS-ot az ügyben. A játékosok eltiltásáról egyébként szintén a szövetségek dönthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!