Sport

2008.06.09. 14:54

Rátgéber László a Szpartak Moszkvához szerződött

Az Euroliga-győztes orosz Szpartak Moszkva női csapatához szerződött Rátgéber László. A Pécsett korábban másfél évtizedet eltöltő tréner egy plusz egy évre írt alá új állomáshelyén. <br>

A moszkvai gárda tavaly és idén is megnyerte a legrangosabb női kupasorozatot az Euroligát. Rátgéber László elmondta, a cél jövőre sem változik, a Moszkva pedig történelmet írhat, hiszen sorozatban még senkinek sem sikerült háromszor diadalmaskodnia az Euroligában. Mint fogalmazott: tudja, hogy ez nem lehetetlen, de egy nagyon nagy feladat. Nagy ellenfelek vannak főként Oroszországban, de Francia- Spanyol- és Csehországban is.

Rátgéber László hozzátette: célkitűzés az Orosz Kupa elhódítása is, mert hiába nyert a moszkvai csapat az utóbbi két évben két-két Euroligát és bajnokságot, kupát nem sikerült.

A magyar válogatottat is irányító tréner elmondta, hogy januárban haza tud majd jönni az Európa-bajnoki selejtezőkre. Olyan terv egyébként nincs, hogy magyar játékosokat szerződtetne az orosz csapat.

Rátgéber László 15 évig volt a Pécs női csapatának edzője, az eltelt másfél évtizedben irányításával a Pécs háromszor jutott az Euroliga négyes döntőjébe (Final Four), kilenc magyar bajnokságot, illetve kilenc Magyar Kupát nyert. Rátgéber László megfogalmazása szerint szomorú, hogy el kell mennie és azt szeretné, hogy úgy emlékezzenek rá, mint aki közéjük tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!