Sport

2008.11.10. 15:29

Nincs egyezség a válságkezelésről a Dunaferrben

Nem közeledtek az álláspontok a műszakpótlék ügyében az ISD Dunaferr Zrt. vezetése és a reprezentatív szakszervezetek között a hétfő délelőtti szakértői egyeztetésen. Nem tartják elfogadhatónak a cég válságkezelő intézkedési tervét a szakszervezetek.

A juttatások átütemezéséről, vagy időleges megvonásáról hajlandóak tárgyalni, de úgy látják, hogy a jövő évi bérfejlesztés elmaradása és a műszakpótlék 25-30 százalékos csökkenése a családok megélhetését veszélyeztetné. A szakszervezeti szövetségi tanács az egyeztetésen elhangzottakat tovább tárgyalja kedden a vezérigazgató részvételével.

A jövő évi bérfejlesztésekkel kapcsolatban halvány kompromisszum látszott, de a megszakítás nélküli és a három műszakos munka műszakpótlékában megmerevedtek az álláspontok az egyeztetésen, amelyen a cégvezetés és a reprezentatív szakszervezetek vettek részt. Mindenkinek engednie kell az álláspontjából a keddi tárgyaláson, mert a kollektív szerződés módosítása nélkül nem kezdődhet meg a válságkezelés, és az senkinek sem lesz jó, ha késik - mondta a Független Hírügynökségnek Mucsi Zoltán a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke.

A válság miatt a munkahelyek megtartása mellett, a működőképesség és a versenyképesség fenntartása érdekében a múlt héten dolgozott ki intézkedési tervet a cég vezetése, a szakszervezetekkel azóta nem sikerült egyezségre jutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!