Sport

2014.09.07. 22:45

Pintér: 70 perc után szétesett a szervezettség

Michael O'Neill nagyon büszke a csapatára, Pintér Attila kudarcként értékelte az eredményt az Eb-selejtezőt követő sajtótájékoztatón.

nmgr

Michael O'Neill: Nagyon büszke vagyok a csapatra. Főleg a teljesítményre, nemcsak az eredményre. A taktikánk sikeres volt. Óriási dolog, hogy hátrányból sikerült fordítani. Bíztunk abban, hogy nem üres kézzel távozunk Magyarországról, de hogy 3 ponttal, azt nem gondoltuk volna.

- Honnan merítették az erőt a bekapott gól után?
- A keretünk nagyon erős, de az előző selejtezősorozatban nem voltak sikereink. Épp itt volt az ideje, hogy megtörjön a jég. Lafferty nagyszerűen játszott, gólpasszt is adott, gólt is lőtt, bár Lipták sérülése is hozzájárulhatott a második gólunkhoz. Neki természetesen mielőbbi felépülést kívánok.

- Lát-e esélyt további idegenbeli pontszerzésekre?
- Igen, most már elhisszük, hogy lehet pontokat szerezni idegenben. Az ellentámadásokra építünk, és reméljük, hogy a csoport további csapatai ellen is sikeresek lehetünk.

_____________

Pintér Attila: Sajnálom a szurkolóinkat, hiszen kudarcnak érzem az eredményt. Ilyen egyéni hibákat nem lehet elkövetni. Az is tény, hogy 10 percig emberhátrányban játszottunk. Ha már nincs cserénk, a játékosoknak jobban kellene vigyázniuk magukra. Ugyanakkor szeretnék gratulálni az észak-ír csapatnak, akik nagyon fegyelmezetten és jól játszottak.

- A nagy elvárás súlya roppanthatta össze a csapatot?
- Nem hiszem. De ha 70 percig bírtuk a nyomást, akkor 90 percig bírni kell. Voltak gyengébb teljesítmények a csapatban, de látni kell azt is, hogy az ellenfélnél volt hét Premiere Ligue-ben játszó játékos, nálunk viszont egy sem.

- Mit várhatnak el a szurkolók reálisan a csapattól?
- A csapat szervezett volt, de 70 perc után szétesett ez a szervezettség. Lehet, hogy itt tartunk. Ki kell értékelni a játékot, és úgy kell alakítani a stratégiát.

- Észak-Írország Ön szerint továbbjuthat-e a csoportból?
- Egy mérkőzésből nem lehet megmondani ezt. Nagyon hosszú a selejtezőkör, amelyik csapat kétszer tud nyerni idegenben, annak nagy esélye van, hogy részt vegyen a franciaországi Európa-bajnokságon. Erre még nekünk is megvan az esélyünk.

- A felívelések helyett nem lett volna szerencsésebb a földön tartani a labdát?
- Nem jutottunk labdakihozatalhoz, nem csináltuk meg a mélységi passzokat, hanem felívelgetést választottuk. Nem ezt beszéltük meg. Meg kell beszélnünk a játékosokkal a tapasztalatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!