Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

202 ezer forint gyűlt össze a szegedi Szuperhősöknek

Jótékonysági focitorna a Szuperhősökért elnevezéssel rendezett a halmozottan sérült gyermekeket ellátó GEMMA Központ és az ott nevelkedő kis szuperhősök javára kispályás labdarúgótornát vasárnap a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata.
A klub célja az volt, hogy részesei legyenek annak a nagyszabású összefogásnak, amely szeretné létrehozni Szeged első olyan játszóterét, amit a fogyatékossággal élő gyerekek is használhatnak. A GEMMA a gyermekeket szuperhősökként bemutatva azt üzeni: elesettségük mellett ők fontos példaképei Szegednek.

A tornán a Szedeák kosárlabdázói mellett az NKM Szeged Vízisport Egyesület kajakosai és kanusai, a ContiTech Szeged vízilabdázói és a Szegedi médiaválogatott vett részt. A kezdőrúgást a GEMMA egyik szuperhőse, Horváth Gyuri végezte el. Bár nem az eredmény volt a lényeg, jegyezzük meg: az első helyet az NKM Szeged szerezte meg – a világbajnokokat felvonultató együttesben Kajner Gyula, Sipos Tamás, Páger Zoltán, Juhász Péter, Fári Henrik, Hackler Erik, Mari Miklós és Petrovics Máté is szerepelt, Szovics Zoltán pedig szakmai tanácsadóként segítette a csapatot –, második lett a Szegedi médiaválogatott, harmadik a Szedeák, negyedik a ContiTech Szeged.
Jótékonysági focitorna - segítették a GEMMA Központot. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Ami ennél sokkal fontosabb, hogy a torna igazi győztesei a Szuperhősök voltak, hiszen a csapatok és a nézők adományaiból összesen 202 ezer 500 forint gyűlt össze, ami természetesen a május végén átadni tervezett speciális játszótér létrehozását segíti majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályán a labdarúgó megyei III. és IV. osztály: ihletett formában játszott a Kistelek

Pályán a labdarúgó megyei III. és IV. osztály: ihletett formában játszott a Kistelek
Tovább olvasom