Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 30°C Még több cikk.

35 percig tartott a Pick-csoda

Magabiztosan, 36–30-ra nyert az MKB Veszprém együttese a Pick Szeged ellen a BB-liga szegedi rangadóján.
„Pick Szeged! Pick Szeged!" – zengett az újszegedi sportcsarnok lelátója. Nemcsak a meccs előtt, hanem a lefújás után is. Pedig nem a Szeged nyert, hanem az MKB Veszprém együttese – végül magabiztosan, 36–30-ra.

A Tisza-parti drukkerek előtt kalapot kell emelni, kevés olyan szurkolótábor van Európában, amely érdemes lenne a Fair Play díjra, a szegedi közönség mindenképpen az. Már a Bajnokok Ligájában is bizonyított a szurkolótábor, hiszen a Valladolid játékosa, Marko Krivokapics, vagy éppen a világ egyik legjobbja, a Montpellier klasszisa, Nikola Karabatic akkora tapsot kapott, mintha a Pick játékosa lett volna.
És most a rangadó alatt is végig sportszerűen, a meccs végén pedig meghatóan viselkedtek. Ez a biztatás az elmúlt időszakban több pofont is kapó Pick Szeged játékosainak talán erőt ad a folytatáshoz.

Petar Nenadics (labdával) a Pick Szeged egyik legjobbja volt. A veszprémi fal a második félidőben remekül működött. Fotók: Schmidt Andrea
Petar Nenadics (labdával) a Pick Szeged egyik legjobbja volt. A veszprémi fal a második félidőben remekül működött.
Fotók: Schmidt Andrea

Erő, ami bizony még hiányzik. Dragan Djukics személye viszont garancia lehet arra, hogy kondiban is utoléri magát a csapat. Mert erőnléte egyelőre bizony nincs a Picknek. Most is volt egy olyan időszak, amikor hibát hibára halmozott a Szeged, és ez a fáradtság miatt volt. Eladott labdák, középre helyezett lövések, felesleges szabálytalanságok. Ez pedig egy ilyen erős, nemzetközileg is jegyzett Veszprém ellen nem engedhető meg. Eklemovicsék – ő is nagy tapsot kapott a bemutatáskor – pedig ezt könyörtelenül büntették.

Voltak biztató jelek, támadások, figuráig megjátszott akciók. Amikor vezetett a Pick, akkor Mocsai mester sem volt magabiztos, őt is megfogta a Szeged összeszedett játéka. Ha valaki megnézi az őszi időszak statisztikáját – az elmúlt nyolc meccsen két győzelem és hat vereség a mérleg –, akkor bizony vészharangot kongathat, de ha valaki visszanézi az elmúlt hetek játékát, akkor talán bizakodóbb tavasz elé nézhet a Pick Szeged és annak tábora. Csak lenne már tavasz...

1–15. perc: Parádésan kezdett a Pick. Olyan ritmust diktált Dragan Djukics együttese, amivel teljesen meglepte a bajnokot. Dragan Marjanac kiválóan védett, Petar Nenadics pedig elemében volt, a szerb tehetség ontotta a gólokat. Nem volt meglepő a magabiztos szegedi vezetés, őrjöngött is a publikum.15–30. perc: Nem lankadt a Pick. Andjelkovics bomba formában irányította a csapatát, Valentin Ghionea a szélről pedig úgy ejtegetett, mintha muszáj lett volna. Az, hogy nem lett nagyobb a különbség a két csapat között, főként Carlos Pereznek volt köszönhető, a félidőben döntetlen volt az állás.30–45. perc: A lendület a 35. percig tartott. Ekkor még 18–17 volt a Picknek, a bajnok azonban egy 5–0-s rohammal fordított. Ebben az időszakban látszott, hogy elkészült erejével a hazai csapat, hiányoznak a sérültek, betegek. Említsük meg a két „sporit" is, nem fújtak hazai pályát, sőt...


45–60. perc: Robogott a Veszprém, Eklemovics, Sesum és Iváncsik Gergő nem tudott hibázni. A szegediek akaratára nem lehetett panasz, mentek, küzdöttek a kedvencek, de a hosszabb cseresorral rendelkező Veszprém végül megérdemelten nyerte a BB-liga meccset.


30–36 (16–16)
Budapest Bank férfi kézilabdaliga, 13. forduló, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Herczeg, Südi.

Pick Szeged: MARJANAC – Ghionea 4, ANDJELKOVICS 6,   NENADICS 9 (2), Zubai 2, Oszmajics, Vadkerti 4. Csere: Liszkai (kapus), Herbert, Krivokapics 5, Simon. Edző: Dragan Djukics.

MKB Veszprém: PERICS – Gulyás, SESUM 7, Eklemovics 4, SULIC 6, Terzsic 3, IVÁNCSIK  G. 7 (3). Csere: Iváncsik T. 4, Perez 4, Lapcsevics, Lusnyikov, Vilovszki 1. Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 14, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 3/2 ill. 6/5.

Djukics- értékelés

Dragan Djukics, a Pick Szeged trénere a lefújás után sportszerűen gratulált kollégájának, Mocsai Lajosnak. A szerb trénerrel a kézfogás után beszélgettünk.

– Csalódott?
– Ha komplett a csapat, akkor egészen más eredmény születik. Nagyon hiányzott Kos, Zvizej és Katzirz. Láthatta mindenki, nem nagyon tudtam cserélni.

– Fizikálisan a 35. percben kikészültünk. Miért?
– Nem csak a kondival van baj. Abban a pillanatban, amikor az ellenfél átveszi a vezetést, megijedünk, elveszítjük az önbizalmunkat. Pszichésen is sok problémánk van. Ezen a téren is sokat kell javulnunk.

– A szegedi közönség csodás volt. Amióta visszatért a csapathoz, a drukkerek is a Pick mellé álltak.
– Nem tudom szavakba önteni azt az érzést, ami a vesztes meccs utáni köszöntéskor lejátszódott bennem. Ez a közönség nagyon sokat érdemel, és a fiúkkal azon leszünk, hogy abból a sok szeretetből, amit kapunk, valamit mi is visszaadjunk.

Olvasóink írták

 • 14. pinkfloyd60 2009. december 01. 13:05
  „Kreativ! Most nélkülözve vagy és tudom,hogy bánt!Jön a decemberi hideg ,és sokan melegednek a tüz körül,te pedig fázol mert nem férsz oda. Májustol jön a meleg,jön az uj időszámités!”
 • 13. pinkfloyd60 2009. december 01. 07:40
  „Buksi! Télen szinte lehetetlen igazolni,vagy legalább is olyan csapatbol, ahol nagyon komoly anyagi problémák vannak,és szabadon igazolhatová rakják a játékosokat. Jol látod én is min. 2-lövőt,(egy jobb,egy ball),hoznék,2-m körülieket,és egy testes nagydarab beállot. PÉNZ,PÉNZ,PÉNZ!!!”
 • 12. Buksi 2009. december 01. 06:03
  „Nekem ez a meccs egy kicsit bunda szagú volt ! Az biztos, hogy nagyon szép eredmény 30 gólt dobni egy Peric nek aki elött komoly fal áll. Szerintem, a Veszprém csak és kizárólag annyit játszott, hogy biztos meglegyen ez a mérkőzés. Továbra is állitom, hogy a téli pihenő alatt meg kell erősődni 2-3 játékossal. ( átlövők, beálló, védekezők), és legalább a Kupáért harcolni ! Aztán megetünk legalább a KEKbe.”
 • 11. pinkfloyd60 2009. december 01. 06:03
  „Hello! Kreativ. <moderálva személyeskedő> Biztos vagyok benne,hogy májustol nem lessz beázott tornaterem,nem lessz munkanélküliség,nem lesznek egyedülállo anyukák TUDOM ELINTÉZED!!!”
 • 10. kreatív 2009. november 30. 22:36
  „66. xene@freemail.hu 2009.11.29. 22:31
  Kreatív....a Dunaferr elleni meccs után hiányoltalak....vagy meglepett a szinte magyarokból álló Ferr rossz szerepelése? Tegnap a Tatabánya ellen is kikaptak....ez azt hiszem már sorban a 3. vereségük....
  ANDJELKOVICS 6, NENADICS 9....más magyar játékost ennyit nem is termelt....ha tudsz 2 legalább ilyen jó magyar játékost szólj..... Egyébként meg nem tudom, hogy honnan szeded össze ezeket a dolgokat..."háromgyermekes, gyermekeiket egyedül nevelő anyák anyagi támogatása olyan, amilyen!!!
  Miért vállalt 3 gyereket, ha nem tudja azokat eltartani? Nem az államnak szülje azokat....
  Vagy valaki családi támogatásért "alkot" gyermekeket?"sporszerűtlenül élő, olykor tivornyázgató"
  Mikor láttad őket tivornyázni? Csak megsúgom, Szeged éjjelente tele van hulla-részeg emberekkel.
  Én eddig 1 kézist sem láttam köztük....inkább a 15-20 éves korosztály tivornyázik..."A BL-ből bármilyen összetételű csapat, legyen az csak MAGYAR játékosok alkotta, ki tud...
  Válasz: 1. A Dunaferr elleni meccs után is volt reflexióm! 2. Az eredményektől teljesen elrugaszkodott véleményt én is tudok alkotni, mint TI, csak sokkal ritkábban. 3. Szociális érzéketlenség és elfogultság jellemez Benneteket! Örülök, hogy a BKV-sekkel , Mars téri pavilonosokkal egy lapon emlegeted a szegedi sportmecénásokat, sport-konjunktúralovagokat! Talán nincs is nagy különbség köztük!!!!
  Még egy gondolat: mi lenne, ha 7-8 helyen végezne a CSAK MAGYAR CSAK SZEGEDI csapat??? Válaszom semmi!!!.
  ...most kiesünk a BL-ből, most második helyen végzünk, jövőre a BL-ben már nem indulhatunk, ( teljesen jogosan)! Ígymajdnem mindegy, hogy 2. vagy 8. helyen végzünk !!! A lélek, a honi gárda iránti rajongás, az már nem mindegy!!! Milyen jó lenne echte szegedi csapatnak szúrkolni a 7. helyért játzott helyosztón!”
 • 9. kreatív 2009. november 30. 22:10
  „5-höz!
  Mennyi a Kecskemét költségvetése?! ...és mennyi lett a találkozó ellenük??!!! Szítani kell a tüzet, ha nem történik semmi!!!!”
 • 8. gyukolac 2009. november 30. 22:03
  „ennyit tudnak és kész.
  egy szösszenet, hogy Benedek Tibi miért lett 3szoros olimpiai bajnok.
  Nos amikor még csak legénytoll pelyhedzett állán, végigcsinálta az összes edzést és míg a többiek lazítottak a melegvizes medencében, addig ő még plusz majd egy órát "falazott" egyedül. Aki ért egy csöppet a vizilabdához érti mit beszélek.
  Akarnak, meg ügyesek, csak ez a kis plusz hiányzik ezekből a Pickes fiúkból.”
 • 7. cibuska 2009. november 30. 20:04
  „Ne más zsebébe kutakodjatok!
  Ez szeged kisbetűve.
  Ez akkor is kevés,nagyon gyenge teljesítmény sport élmény nek.
  Vegyétek már tudomásul ennyit tudnak és kész.
  Két csapat van a bajnokságba a többiek indultak még kategória.
  És a teljesítmény akkor?”
 • 6. Beus14 2009. november 30. 14:53
  „igen ultra, mert Szegeden a kézilabda a kedvenc sportág. Meg összességében Magyarországon a kézilabdát kedvelik legtöbben akár férfi, akár női ágról van szó.
  Lesz ez még jobb is, ha nem tetszik valami nem kell megnézni, elolvasni, mehetsz focira, szerezz szponzorokat, ahogy a Pick is teszi. Színvonalas foci nem annyiba kerül, mint egy színvonalas kézi, akár 10-szer többe, így mérlegelj, mert a focimeccsekre nem 2-3 ezer ember kell, hanem legalább 30-40 ezer! és ez a minimum.
  nem kell uszítani senkit, ne keverj, főleg ne keverd bele a politikát, mert szerintem nagyon nem értesz az egészhez.”
 • 5. pinkfloyd60 2009. november 30. 11:39
  „Hello! Ultra! Leirom neked is TÖBB MINT KÉTSZERESE A VESZPRÉM KÖLTSÉGVETÉSE!!! Ha nekünk is 900-millio felett volna a költségvetésünk, akkor nem ez a játékosanyag volna itt se!!! NEM KELL EGYMÁS ELLEN SZITANI A SPORTÁGAKAT,ÉS NEM KELL A POLITIKÁT A SPORTBA BELEKEVERNI!!!”
 • 4. ultra 2009. november 30. 10:20
  „Süli ....., egy félidőnyit játszott jól a PICSKU, egy félidőt ! azaz 30 percet, ahogy kimentek a második félidőre össze vissza rohangáltak és eldobálták a labdákat...

  egy félidős ez a csapat, ennyiért, ha 1,6 milliárd lenne a keretösszeg akkor menne nekik 60 percig, igy szerintem vegyük el a pénzt a női kosárlabdától, a férfi kosártól, a focitól azt az árva 10 m Ft-ot IS, jah és nem is beszélve a férfi vizilabdáról... mindenki csak a PICSKUT támogassa!

  Éljen a mi szeretett sportágunk, igaz, hogy a nagy derbire csak 2500-3000 ember jött ki, kis meccseken pedig 500-1000 ember lézeng...”
 • 3. favágó 2009. november 30. 09:18
  „Perez 4 gólt dobott! Olvasd el Mustang!
  Szerintem is kissé kevés a mutatvány a jövedelemhez képest! Nem kellene a "spori"-val takarózni (majdnem mindig!), hanem több gólt kell dobni, mint az ellenfél!
  Tv-ben néztem és úgy vettem észre, hogy a T. sportriporter úrnak a meccs ideje alatt többször volt orgazmusa! (érdekes hogy végig a Veszprémet favorizálta.”
 • 2. Mustang 2009. november 30. 07:42
  „Perez nem is dobott gólt tisztelt újságíró?”
 • 1. Mustang 2009. november 30. 07:38
  „minden tisztelet az övéké, de egész héten napi 2 edzéssel évek óta ezt a szakmát művelve, milliós fizetésekért ez szégyen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HPQ-vereség Kecskeméten

Továbbra is várat magára a HPQ-Szeged első győzelme a férfi röplabda Extraligában: Nusser Elemér… Tovább olvasom