Hallgassa élőben!

Rasovszky Kristóf ezüstérmes 10 km-en!

A férfiak 10 kilométeres nyílt vízi úszásában jó esély mutatkozik az újabb magyar éremre.

A tokiói olimpia csütörtöki napja már szerdán elkezdődött: Rasovszky Kristóf magyar idő szerint szerdán 23.30-kor ugrott vízbe a férfiak nyílt vízi úszásának 10 kilométeres számában. Kövesse a verseny eseményeit folyamatosan frissülő cikkünk segítségével, szóljon hozzá, mondja el a véleményét!

Cikkünk frissül.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS
Szerda, 23.30: férfi 10 km – Rasovszky Kristóf – élő

A rajt után az első mérőpontnál a német Florian Wellbrock gyorsan 10 másodperc előnybe került, s az ekkor ötödikként haladó Rasovszky az első 1.4 kilométeres kör végén harmadikként haladva kezdett felúszni a meglépő németre, s a francia Marc-Andre Olivier tartott vele.

A második kör végére Rasovszkyék párosa szemmel láthatóan megérkezett az éllovas németre, miközben a mezőny már fél perccel maradt el mögöttük. Nagyjából ez volt az a pillanat, amikor az üldözők egy nagyobb, 4-5-fős csoportja, az Gregorio Paltrinieri vezetésével megkezdte a felzárkózást, az olasz pedig a negyedik kör végén már tíz másodpercen belül követte az éllovas triót, amelynek az élén a harmadik körben egyébként több alkalommal is Rasovszky állt.

Az ötödik körre eldőlt, hogy az érmekért mindössze maximum nyolcan versenyeznek majd, a 9. helyen haladó holland Ferry Weertman hátránya már egy percen felüli volt. Az ötödik kör végén, 7.2 kilométer után Rasovszky a második helyen, három másodperccel Wellbrock mögött érkezett, ám az addig élen haladó német, magyar, francia trióra megérkezett Paltrinieri, a görög Atanasziosz Künigakisz és az izraeli Matan Roditi is.

A hatodik körben a frissítés előtti fordulónál Rasovszky visszacsúszott a negyedik helyre – Paltrinieri előzte meg – ám a frissítőállomás után már a második.

Hozzászólások

Megkezdődött a TV2-n a Séfek Séfe új évada (videó)
Hétfő este elindult a a Séfek Séfe harmadik évada a TV2-n.
Romániában októbertől indul az oltáslottó
A sorshúzások megszervezését részletező, a gazdasági tárcával közösen kiadott miniszeri rendeletet hétfőn írta alá Cseke Attila megbízott egészségügyi miniszter.
Orbán Viktor: kérdések és válaszok (videó)
Videót osztott meg a miniszterelnök.
Lengyel kormányszóvivő: nem zárják be a Turów bányát
Negatív hatással lenne lengyelek millióinak energiabiztonságára, tágabb értelemben az egész Európai Uniót is veszélyeztetné.
Több mint negyven új fertőzött a megyében
Jótékonysági gálavacsorával köszönték meg a hétvégén Csongrádon azok munkáját, akik hozzájárulnak a koronavírus-járvány leküzdéséhez. Közben a megyében péntek óta 42 új koronavírussal-fertőzöttet regisztráltak.
440 millió forintból fejlődött Székkutas 2020 óta
Lakossági fórumot tartottak hétfőn délután Székkutason, ahol szó esett a vírushelyzetről és a megvalósult, illetve aktuális fejlesztésekről is.