Tokió 2020

2021.06.20. 13:45

A japánok több mint fele ellenzi a vészhelyzet feloldását

Sőt, keményebb intézkedéseket alkalmaztak volna a pandémia terjedésével szemben.

A japánok több mint a fele ellene van a koronavírus-járvány miatt április végén elrendelt korlátozások enyhítésének egy közvélemény-kutatás adatai szerint.

A Kyodo hírügynökség által vasárnap közzétett eredmények alapján

a megkérdezettek 50,8 százaléka véli úgy, hogy a hatóságok elsietve adták fel a szigorításokat ahelyett, hogy még azoknál is keményebb intézkedéseket alkalmaztak volna a pandémia terjedésével szemben.

Szuga Josihide japán miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a japán kormány vasárnaptól feloldja a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzetet Tokióban, Oszakában és további hét prefektúrában.

A felmérés szerint a megkérdezettek csaknem 87 százaléka vallja azt, hogy a vírushelyzet tovább romlik a bő egy hónap múlva kezdődő tokiói nyári olimpia következtében, s 68 százaléka látja úgy, hogy az országban lassan haladnak a védőoltások beadásával.

A válaszadók 40,3 százaléka támogatja az ötkarikás játékok lebonyolítását anélkül, hogy nézőket engednének be a stadionokba, 30,8 százalékuk pedig az olimpia teljes lemondásának szükségességére mondott igent.

Forrás: MTI

Címkék#Tokió 2020

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!