Keret zsákbamacskával

2020.11.25. 12:19

A Szeged itthon, a Szentes idegenben játszik

Ritkaságszámba megy manapság a férfi vízilabda OB I.-ben, de ma teljes fordulót rendeznek. A 12. körben a Szegedi VE 11.30-kor az UVSE-t fogadja, míg a Metalcom Szentes 16 órától a Kaposvár vendége lesz.

B.D.

Tegnap még nem tudta, kire számíthat ma Szabó. Fotó: Török János

Az idegenbeli meccsek sorozata után másodszor ugorhat hazai környezetben medencébe bajnoki találkozón a Szegedi VE. Ebédidőben, zárt kapuk mögött a fiatal tehetségekkel teletűzdelt UVSE vendégeskedik az újszegedi sport­uszodában. A Tisza-partiakat tizedelte az elmúlt hetekben a koronavírus, kilenc játékos fer­tőződött meg.

– Az elmúlt héten szerencsére mindenki visszatérhetett, fokozatosan elkezdhették a munkát. Természetesen a teljes értékű terhelés még nem történt meg, az orvosi vizsgálatok folyamatosan zajlanak. Hála az istennek az eddigi eredmények jók, olyanfajta problémát az eddigi ellenőrzés nem talált senkinél, ami aggodalomra adhat okot – árulta el lapunknak Szabó Zoltán, a Szegedi VE vezetőedzője.

Tegnap még nem tudta, kire számíthat ma Szabó. Fotó: Török János

– Csak az biztos, hogy semmi sem biztos. Kicsit zsákbamacska lesz ez a mérkőzés, hiszen egyik csapat sem tudja még, milyen kerettel állhat majd fel. Ahogyan mi, úgy ők sem tudtak így belőlünk készülni – válaszolta arra a kérdésre, milyen kerettel látják vendégül az UVSE-t.

Hosszú utazást követően ma 16 órakor Kaposváron szerepel a Metalcom Szentes, amely legutóbb a KSI-t otthon 11–9-re győzte le.

– Az eddigi meccseink úgy alakultak, ahogy elterveztük. Három hazai mérkőzésünkön hét pontot gyűjtöttünk, az idegenbeli vereséget pedig bekalkuláltuk – jegyezte meg a Kurca-partiak trénere, Pellei Csaba. – Az elkövetkezendő hetekben olyan mérkőzések várnak ránk, amelyeken újabb pontokat szerezhetünk. Ilyen a kaposvári túra is, viszont sajnos nem teljes kerettel utazunk. A nyári kupasorozatban 14–12-re kikaptunk tőlük, most szeretnénk meglepetést okozni idegenben, és legalább egy ponttal hazatérni – fogadkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!