Nyertek az esélyesebb zöld-fehérek

2021.10.23. 20:34

A Szeged SZTE nem tudott lépést tartani a Ferencvárossal

Szegedi vezetéssel indult a Ferencváros elleni találkozó, de a zöld-fehérek a Népligetben átgázoltak Varga Tamás tanítványain, 17–3-ra győztek a női vízilabda OB I. nyitó fordulójában.

20210421 Szeged Szeged SZTE-Tigra-ZF-Eger női OB I.-es vízilabda mérkőzés a Tiszavirág sportuszodában. Képen: Gyöngyösi Boglárka Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Archív fotó: Karnok Csaba

Huszonkilenc másodperc után Ráski Lilla juttatta vezetéshez a Szeged SZTE-t büntetőből, majd nagyjából egy perccel később Illés Anna szintén ötméteresből egyenlített.

Komolyabb szegedi gólcsend következett a gólváltás után, legközelebb a második negyed végén 8–2-nél találtak be ismét a vendégek, újból Ráski révén, de már akcióból.

Nem bírt a Fradi védelmével a Szeged. A hazaiaknál bemutatkozott a Szentesről igazolt Dömsödi Dalma is, a friss juniorvilágbajnoki bronzérmes tehetség egyszer talált be. Tátrai révén a másik oldalon is volt egy harmadik helyezett.

Magabiztosan nyert az FTC a Szeged ellen, de utóbbi részsikerekből táplálkozhat. A záró negyed utolsó felében négy percen át nem kaptak gólt, a fiatal új játékosok, Szabó Krisztina, Jenei Kata és Pap Mirtill pedig máris bemutatkozhatott a csapatban.

Szerdán 12.30-kor a Tiszavirág Sportuszodában is bemutatkozik a Szeged SZTE, a tavalyi bajnokság ezüstérmese, a magyar kupa-címvédő Dunaújváros ellen.

Varga Tamás: – A Ferencváros átgázolt rajtunk egy szoros emberfogással és felőrölt bennünket. Próbáltuk tartani a lépést, de ez egy nagyon jó csapat. Nagyon jó kapusteljesítmény volt a túloldalon és nagyon jó játékosok. Ráadásul erősödtek is tavalyhoz képest. Mi itt tartunk, innen kell építkeznünk és előrébb lépnünk. Gratulálok a Fradinak!

Ferencváros–Szeged SZTE 17–3 (4–1, 5–2, 6–0, 2–0)

Női vízilabda OB I, alapszakasz, 1. forduló, Budapest, Népliget. Vezette: Bereczki, Sándor.

Ferencváros: Csehó-Kovácsné Kasó – Máté 2, Kövesdi 2, Illés 3, Tóth Csabai 2, Dömsödi 1, Felkai 1 Csere: Petik, Regős, Pőcze 2, Koopman 1, Kuna 3, Varró. Vezetőedző: Gerendás György.

Szeged SZTE: Gyöngyösi – Szabó, Jenei, Tátrai, Ráski 2, Bicskei, Ármai, Csere: Miklós, Pap, Korom, Botka 1. Vezetőedző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 3/7, ill. 1/4.

Ötméteresből: 1/1, ill. 1/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!