Sport

2013.03.22. 13:39

A West Ham költözhet a londoni Olimpiai Stadionba

Az élvonalbeli West Ham United labdarúgócsapata 2016-tól 99 évre a londoni Olimpiai Stadionban rendezi hazai mérkőzéseit.

MTI

A főváros, a létesítmény kezelője, valamint a klub az erről szóló megállapodást pénteken jelentette be. Korábban a harmadosztályú Leyton Orient vezetősége fordult bírósághoz, mert szerinte alapvető hiányosságok voltak a pályáztatási folyamatban.

London mindenképpen azt szerette volna, hogy a tavalyi olimpia központi helyszíne a sport számára maradjon fenn. A 80 ezer férőhelyes stadion jelenleg üresen áll, júliusban nagyszabású atlétikai viadalnak ad majd otthont, nyáron pedig koncerteket rendeznek benne.

A West Ham a létesítmény átépítése, és 54 ezer férőhelyessé alakítását követően három év múlva költözik be. A klub 1904 óta a jelenleg 35 000 néző befogadására alkalmas Upton Parkban fogadja ellenfeleit, ez közel 5 kilométerre fekszik az Olimpiai Stadiontól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!