Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

A Bodrogi Bau hosszabbított a Vásárhelyi Kosársulival

Újabb egyéves megállapodást kötött a Bodrogi Bau Kft. és a Vásárhelyi Kosársuli élvonalbeli férfi csapata. A szerződés anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.
A felek között két éve létrejött kontraktus a nyáron lejárt, ám a vásárhelyi klubvezetők az elmúlt hónapokban egyetlen mecénást sem találtak, aki az építőipari cégnél jelentősebb összeggel segítette volna az egyesületet. Bodrogi Ferenc, a kft. tulajdonosa ezek után döntött a támogatás meghosszabbítása mellett.

– Óriási felelősség, hogy újabb egy évig névadó szponzorai leszünk a klubnak – mondta a hódmezővásárhelyi Bauhausban tartott sajtótájékoztatón Bodrogi Ferenc. – A csapat az előző szezonban bebizonyította, hogy helye van az A csoportban, a játékosok komoly tapasztalatot szereztek a bajnokság élvonalában. Ezzel a szerződéssel és az önkormányzat szerepvállalásával szilárd marad az egyesület alapja, ám a további fejlődéshez még szélesebb körű összefogásra van szükség, bővítenünk kell a támogatók körét.

Az aláírt dokumentumokban szereplő summa nagyságát jótékony homály fedi, miképp az sem publikus, hogy a Bodrogi Bau Kft. által kézbesített összeg mekkora hányadát teszi ki a klub éves költségvetésének. Bodrogi Ferenc csak annyit kért a klub elöljáróitól, hogy a támogatás tíz százalékát az utánpótlásra fordítsák.

– Aligha kell külön ecsetelnem, hogy a most aláírt szerződés az életben maradást jelenti a csapat számára – fogalmazott dr. Elek András, a klub elnöke. – A Bodrogi Bau Kft. áldozatkész segítségét szeretnénk minél előbb a pályán meghálálni. Az első alkalom vasárnap este 6 órától, a bajnoki címvédő Szolnok ellen adódik. Aki kicsit is jártas a kosárlabdában, tudja, hogy a Vásárhely–Szolnok párharc soha nem egy meccs a sok közül. Ennek megfelelően, bár a Szolnok az esélyes, mi is a győzelem reményében lépünk majd pályára.

A sajtótájékoztatón a Kosársuli három meghatározó játékosa, Drahos Gábor, Eric Freeman és David Brooks is megjelent. Utóbbit a hírek szerint az edzések végén úgy kell lekönyörögni a pályáról, ám hiába az elszántság, Brooks műtött térde továbbra sem tökéletes, így a hétvégi játéka is kérdéses.

– A balul sikerült körmendi nyitány után a Szolnok ellen különösen nagy szükségünk lenne Davidre, ugyanakkor tudjuk, nem szabad megkockáztatni egy újabb sérülést – mondta Drahos Gábor, a Kosársuli csapatkapitánya. – A felkészülési időszak problémái ellenére bizom abban, hogy az előttünk álló idényben rászolgálunk névadó szponzorunk bizalmára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilépett az azonos nevű olimpikon árnyékából Horváth Gábor

Talán most már az egész kajakos és kenus társadalom is tudja, ki az a szegedi Horváth Gábor. Sokáig… Tovább olvasom