Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A bresztiek utolsó reménye

Valdan Matics a Pick Szeged breszti mérkőzésén éppen, hogy felépült sérüléséből, így Kurtes edző nem kockáztatta pályára küldését. Szerdán azonban már a PLER elleni bajnokin 11 góljával a mérkőzés legjobbja volt. Vajon mennyit sikerül a mai BL-mérkőzésre átmentenie?
– Nem zavarom ilyen korán reggel? – kérdeztem a Pick Szeged balszélsőjét nyolc óra körül.
– Ha lehetne, tíz perc múlva beszéljünk, mert Dusán fiammal éppen az orvosnál vagyunk – mondta kedvesen a szerb idegenlégiós, majd nem sokkal később ő hívott fel telefonon, s ismét elnézést kért azért, hogy rögtön nem állt a rendelkezésemre. Gyorsan elmondta, a fiának ki kell venni az orrmanduláját, s most egyeztették az időpontot a műtétet végző orvossal. Természetesen Kurtes edző segítőjével a Breszt elleni Bajnokok Ligája mérkőzésről beszélgettünk. Vladan Matics a két héttel ezelőtti összecsapáson a kispadon ült.
– A fehéroroszoknál el is ment a hangom, annyit kiabáltam, de ha azt mondja, hogy simán nyerünk, akkor én vállalom a hasonló szerepet ma is. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem játszanék szívesen – viccelt a kézilabdás.

A PLER edzője, Nagy Károly látva a Schaffhausen három plusz hármas védekezésének hasznosságát, ugyanezt a taktikát választotta szerdán a Népfürdő utcában is. Vajon a belorusz mester szintén ezt a változatot alkalmazza, vagy az orosz egy zavarós játékot kéri csapatától? Egyáltalán mire lehet számítani? – fordul meg joggal az ember gondolatában.
– Szerintem az 5+1-es variációt játssza majd a Breszt – jelentette ki határozottan a magyar állampolgársági beadványának pozitív elbírásában reménykedő játékos. – Éppen ezért csütörtökön és tegnap is az ez elleni játékot gyakoroltuk az edzésen. Érzésem szerint ez a mérkőzés sokkal nehezebb lesz, mint az idegenbeli volt.

Érdekes jelenségre figyelhettünk fel az egy héttel ezelőtti BL-mérkőzés kapcsán. A szegedi drukkereket már nem annyira érdekli a legrangosabb kupa sem. Vajon ennek kényelmi vagy anyagi oka van?
– Erre nem tudnék egyértelmű választ adni – mondta némi gondolkodás után a szegedi játékos. – Az tény, hogy nagyon hiányzik az a forró szegedi hangulat, ami eddig jellemezte az újszegedi sportcsarnokot. Most is nagyon kellene a biztatás, hiszen ellenfelünkre ha nem is a gyors játék, de annál inkább az erőszakos, a fizikai fölényre épülő harcmodor a jellemző. Ha az én szavamra adnak, akkor garantálom, hogy aki megnézi a mérkőzést, az nem csalódik, s nagyon bízom abban, hogy nekem is részem lesz a Pick Szeged sikerének kiharcolásában.

Három nappal korábban a régi Maticsot láthattuk a pályán, akinek nem remegett meg a keze a nyolcadik büntető végrehajtásakor sem. De a helyzetek kihasználásában is a többiek fölé tudott nőni. Ezt a formát egészen biztosan tartani lehet.
– Csak a hétmétereseknél jeleskedtem – hárítja el a dicséretet a balszélső, majd így folytatja: – Jó napom volt, ennyi az egész. Most is megpróbálok mindent mozgósítani a sikerért.

A fehérorosz csapat tegnap 12.45-kor érkezett Szegedre. Este 18 órakor edzést tartottak a mérkőzés helyszínén. Ma 16.15-től játszik a Pick Szeged a Meskov Breszt csapatával az újszegedi sportcsarnokban. A pénztár 14 órakor nyit. A belépő ára 2000 forint.

A BL B csoportjának állása

1. Ciudad Real 3 3 – – 98 – 78 6
2. Schaffhausen 3 1 1 1 88 – 86 3
3. Pick Szeged 3 1 1 1 77 – 76 3
4. Breszt 3 – – 3 71 – 94 0

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemelegített a Szeged

A férfi vízilabda LEN-kupa szegedi csoportjának tegnapi nyitányán a házigazda Beton VE könnyedén… Tovább olvasom