Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A cél: megismételni a tavalyi sikereket

A hagyományokat követve ezúttal is megkérdeztünk ismert sportolókat, sportvezetőket, miként gondolnak vissza 2005- re, és mit várnak az idei esztendőtől, milyen sikerekre vágynak, milyeneket szeretnének elérni.
Eredményes évet zárt Kovács és Janics. Fotó: Karnok Csaba
Sportolók


Janics Natasa, a Démász olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kajakosa: – A hat aranyéremmel fantasztikus évet zártam, s az idén sem szeretném alább adni. Szegeden lesz a világbajnokság, a duplán is hazai közönség előtt mindenképpen bizonyítani akarok.

Tóth I. Andrea, a Hungerit-Szentesi VK világbajnok vízilabdása: – A valóra vált álmok éve 2005 a montreali világbajnoki címmel. Éppen most sugárzott róla egy összeállítást a tévé, libabőrös lettem, újra átéltem minden pillanatot. Az idei esztendőtől azt várom, hogy ismét bejussunk a bajnoki fináléba. Nem lesz könnyű.

Cseh László, világbajnok és világcsúcstartó úszó: – Gyakorlatilag mindent elértem, amit szerettem volna. Az idei budapesti Európa-bajnokságon is szeretnék jól szerepelni, és ezt a vágyamat elsősorban aranyban lehet kifejezni...

Berta Róbert, a Pick Szeged jobbszélsője: – A szakmai oldal igen változatos, van, amit inkább elfelejtenék, de feltétlenül előreléptünk. December 21-én született Botond fiam, 25-én hoztam haza őket, igazi családi karácsonyt ünnepelhettünk. Nyugodt családi életet és legalább egy aranyérmet várok 2006-tól.

Bardóczky Kornél, a Hód TC teniszcsapatának játékosa: – Sérüléssel kezdődött és azzal fejeződött be számomra 2005. Szerencsére „közte" szép sikereket értem el, a Hód TC-vel is megnyertük a bajnokságot. Remélem 2006-ban végig egészséges leszek...

Bartucz Mónika, az ASS-Makói NKSE kézilabdacsapatának játékosa: – A vártnál jobban sikerült 2005, vezetjük az NB I/B-t, és bár szoros a mezőny, a zárásra megtarthatjuk valamelyik dobogós helyezést. Azt is elárulom, már a gyerekvállalás felé is kacsingatok.

Haller Ákos, a Démász-Szegedi VE világbajnok evezőse: – Hazai sikerek és nemzetközi kudarcok jellemezték a sportévet, az egyetemen megfelelő „csapásszámmal" haladok. Kipróbáltam magam egyesben, de a legfontosabb, hogy újra összeültünk Pető Tiborral. A Világkupa-sorozatban és a világbajnokságon is ott kívánunk lenni az elitben. A távoli cél – Peking.

Sportvezetők

Gyöngyösi András, a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője: – Felemás érzésekkel gondolok 2005-re, a bronz megszerzése nagy tett volt. Most már el kell ezt felejtenünk, a jelenben élnünk, akkor megismételhetjük a dobogós produkciót.

Lele Ambrus, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának ügyvezető elnöke: – Az elért eredményekkel – százszázalékos teljesítménnyel vezetjük a bajnokságot – elégedett vagyok, a mutatott játékra ez nem mindig érvényes. Nagy terveink, céljaink vannak: el akarjuk hódítani a bajnoki és a kupaaranyat is a Veszprémtől.

Domokos Mihály, a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának ügyvezetője: – A 2004– 2005-ös bajnokság és Európa- kupa-sorozat szép sikereket hozott. Az őszt nehézségek közepette kezdtük, de bízom benne, hogy 2006-ban ott folytatjuk, ahol 2005 nyarán abbahagytuk és elérjük kitűzött a célunkat.

Buday Ferenc, a HNKC SE női kézilabdacsapatának vezetőed- zője: – A tavalyi számomra a változások éve volt, Svájcból hazatértem Szegedre, majd elvállaltam a vásárhelyi női együttes – előtte nőkkel nem dolgoztam – szakmai irányítását. Sok tapasztalattal gazdagodtam, és hiszem, terveinket megvalósíthatjuk.

Gera Tibor, a Szegedi VSE tájékozódási futóinak a vezetőedzője: – Az eredményeket tekintve a vártnál jobban teljesítettünk, főként, ha figyelembe vesszük a körülményeinket. Azt kívánom, hogy a 2006-os év se legyen rosszabb, mint az elmúlt esztendő.

Karsai Ferenc, a Ferroép-Szeged elnöke: – Elsődleges célunk, hogy megvédjük a bajnoki címünket. Ehhez a következő hét fordulóban minden esélyünk megvan, hiszen három pont az előnyünk. A Bajnokok Ligájában nagyon nehéz dolgunk lesz: a négy közé jutásért az Eszékkel csatázunk. Az országos egyéni tekebajnokság Szegeden lesz májusban, ott pedig egy hazai játékos sikerére számítok. Vagyis szeretnénk mindent megnyerni!

Czuprák László, a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli edzője: – Nagyon jól sikerült a 2005-ös év, a felnőtt gárda brillírozott és az utánpótlásunk is egyre jobb. Szeretnénk az idén is figyelemfelkeltő eredményeket elérni, de az a legfontosabb, hogy minél több jó, tehetséges kosaras kerüljön ki az utánpótlás-nevelő bázisunkból.

Kapitányok

Skaliczki László, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya: – A formálódás, az átalakulás esztendeje volt 2005, világverseny nem várt ránk, viszont kiharcoltuk az Európa-bajnokságon való részvételt. A kontinensviadalon szeretnénk jól teljesíteni, azt azonban nem lehet megjósolni, mire lesz képes ez az együttes. De minden meccsen „megdöglünk" a pályán a jó eredményért.

Németh András, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya: – Elégedett vagyok, jó év volt, csupán az okoz hiányérzetet, hogy nem sikerült stabilizálni a Fradi anyagi hátterét. A dobogós helyezéssel az idei Európa-bajnokságon is kiegyeznék.

Angyal Zoltán, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya: – Az előző évekhez hasonlóan sikeres esztendőt zártunk, aranyeső hullott ránk. Külön ki kell emelni a Janics Natasa, Kovács Katalin duót, amely hat elsőséget szerzett. 2006-ban Szegeden lesz a világbajnokság, aminek örülünk, hiszen még mindig emlékszünk az 1998-as vb és a 2002-es Európa-bajnokság fantasztikus hangulatára. Remélem ismét sokan kilátogatnak a Maty-érre, mi pedig aranyérmekkel hálálhatjuk meg a lelkes buzdítást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyiknek bejött, a másiknak nem

Ha nem is fajult késhegyig menő vitáig, mindenesetre jól összeveszett a Szeged Beton VE férfi… Tovább olvasom