Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

A Csongrád megyei élcsapatok értékelése (3.)

A Csongrád megyei élcsapatok 2005/2006-os szereplését értékelő háromrészes sorozatunk befejező fejezetében az egyesületek elnökei beszélnek arról, milyen célokat tűztek ki, elvárásokat fogalmaztak meg a 2006/2007-es szezonra.
A Csongrád megyei élcsapatok 2005/2006-os szereplését értékelő háromrészes sorozatunk befejező fejezetében az egyesületek elnökei beszélnek arról, milyen célokat tűztek ki, elvárásokat fogalmaztak meg a 2006/2007-es szezonra. A személyi kérdések, vagyis az igazolások (ki megy, ki marad) is szóba kerültek. Az említett szempontok szerint a Ferroép-Szeged, a Hungerit-Szentesi VK, a Szeged Beton VE, a Szeviép-Szeged, a HNKC SE és a Legrand-Szentesi VK együttesét vettük górcső alá. A Magyar Kupa-győztes Pick Szeged külön kategóriát képvisel, a megye legnépszerűbb csapatáról a keddi, A Dél Sportja mellékletünkben olvashatnak majd.

Szeviép-Szeged (6.)

A Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata a hatodik helyen végzett a bajnokságban, ez pedig azt jelenti, hogy az ősszel indulhat a FIBA Európa-kupában. A Tisza-parti gárda már túl van a záróvacsorán, azonban a játékosok nagy része még nem pihen. Mikor kezdi a felkészülést a gárda, és lesznek-e változások a keretben? – többek között ezekre a kérdésekre is válaszolt Domokos Mihály, ügyvezető.
– A játékosok közül többen még a levezető edzéseket végeznek. Néhányan már pihennek, a kapitány, Mészáros Kornélia pedig a térdműtéte után a rehabilitációját végzi. Augusztus első hetében kezdjük a felkészülést. Az új tréner, Peresztegi Nagy Ákos minden játékosnak egyéni edzésprogramot írt elő a nyárra, így senki sem lógatja majd a lábát, a szabadság ideje alatt is edzésben kell mindenkinek maradnia. A napokban sikerült megegyeznünk Fűrész Emőkével, a 70-szeres válogatott bedobóval. Vele kétéves szerződést kötöttünk. Úgy érzem, hogy Emő nagy erőssége lesz a csapatunknak. Ponterős, évek óta meghatározó kosarasnak számít Magyarországon. Még egy kosarast szeretnénk igazolni. Nem nehéz kitalálni, hogy centerposztra keresgélünk. Mivel itthon nincs erre a posztra megfelelő játékos, így biztos, hogy külföldit szerződtetünk. Vannak kiszemeltjeink, egyet elárulhatok, hogy nem szerb centert igazolunk. Egyedül Tordasi Petra távozhat, a fiatal kosarast a Kecskemét csábítja. A többiekkel sikerült megegyeznünk, így nagy változás nem történik a keretben, a mag együtt marad.

Jókai Nóra (balról) marad Hódmezővásárhelyen. Fotó: Tésik Attila
HNKC SE (8.)


A NB I-es női kézilabdacsapatának elmúlt szezonját (a bajnokságban a 8. lett) már értékelte Antós István elnök és Buday Ferenc edző, ezúttal a jövőről, a tervekről szól a klub első embere.
– A 2006/2007-es sorozatban is azt várjuk el az együttestől, hogy a bajnokságban bekerüljön a legjobb nyolc közé, a Magyar Kupában pedig minél tovább jusson. Bízunk benne, hogy ezúttal a szerencse sem pártol el tőlünk, és az „egygólos" mérkőzések a mi javunkra dőlnek el. Személyi kérdések? Szinte minden lánnyal befejeződtek a tárgyalások, és sikerült is megállapodnunk. Kezdjük a két kapussal, Körmöczi Beáta egy, Scholtz Andrea három évre kötelezte el magát klubunkhoz. A két fiatal, Gagyi Erika és Fehér Viktória továbbra is tagja a felnőtt keretnek, míg Mucsi Zsuzsanna, úgy néz ki, még egy évig nálunk marad. Miklós Gizella távozik, Sipos Krisztina kétéves szerződést írt alá, Dobó Andreának pedig augusztus 31-éig érvényes a kontraktusa, sorsáról az új szakvezető dönt majd. Ancsin Tímea két évig még minket erősít, viszont távozik – a Vasasban folytatja pályafutását – Gaál Adrienn, ez érzékeny veszteség számunkra. Két évig a sorainkat erősíti még Wolf Alexandra és Jókai Nóra, míg Jenőfi Katalinnak 2007-ig, Theodora Blojnak 2008- ig, Tatjana Sztupakovának és Olga Nyikolajenkónak 2009-ig szóló élő szerződése volt. Szeretnénk még kapust, beállóst és szélsőt igazolni, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, de neveket még nem kívánok mondani, majd ha megállapodtunk.
Az anyagiakról szólva Antós István elmondta, hogy a következő szezonban sem dúskálnak majd a pénzben, de a csapat nyugodt működéséhez, versenyeztetéséhez adottak lesznek a feltételek.

Ferroép-Szeged (1.)

Ma, valamint holnap még az egyéni és páros országos bajnokságon szerepel hat Ferroép-Szeged játékos. A szuperligás csapat vezetői viszont már nagyvonalakban megtervezték a jövőt, és kiderült, nem lesznek komoly változások a keretben.
– Tárgyaltunk külföldi világbajnokokkal, így például az Eszékben játszó horvát Bogdanoviccsal, illetve a szintén itt tekéző Stoklasszal, és szóba került a szlovák Podbrezova játékosa, Foltin is. Ám valamennyiüket élő szerződés köti még jelenlegi klubjához. Meg aztán miért is kellene mindenáron arra törekednünk, hogy erősítsünk? Hiszen elég, ha csak az idei eredményeinket felsoroljuk, és megláthatjuk: a világkupa-, a Bajnokok Ligája- és a szuperliga-elsőség alapján a legjobb együttes volt a mienk. Nagy valószínűséggel eligazol Bódi Tibor, aki az újonc Kunfehértóval is tárgyal, míg már a mi játékosunk a Hódmezővásárhelyi Marso TE-ből az egykori tekésünk, Kecskés Miklós. A keret többi része együtt marad, így vágunk neki majd a felkészülésnek július közepén. Ami a címvédéseket illeti: a következő szezonban nemcsak a nemzetközi versenyeken, hanem itthon is keményen meg kell küzdenünk az aranyéremért. A Kunfehértó négy válogatottal erősített, de a Zalaegerszeg is igazolt két nemzetközi szinten is jegyzett tekést, a román Besét és a magyar válogatott tagját, Németh Csongort. Abban biztos vagyok, hogy a hazai bajnokságot sem nyerhetjük meg olyan fölénnyel, mint tettük azt a legutóbbi két alkalommal. Viszont ez csak jót tehet a sportágnak – vélte Karsai Ferenc, a Ferroép-Szeged elnöke.

Szeged Beton VE (4.)

Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton VE elnöke: – Akárcsak tavaly és most, a következő évad végén is a négy között kell, hogy végezzünk az OB I-ben. Erre minden esélyünk adott, hiszen amellett, hogy elég erősnek érzem magunkat, az is kedvező lehet számunkra, hogy a zuhanyhíradó jelentése alapján a Fradi gyengül, az Újpest pedig fiatalít, az új szabályokhoz jobban alkalmazkodni tudó játékosokkal tölti fel a keretét. A négy közé jutásunk amúgy csak minimális elvárás. Az igazolásainktól függ majd, mennyire közelítünk a most előttünk végzett két riválishoz, a Vasashoz és az Egerhez. Az lenne a lényeg, hogy az alapszakaszban lehetőség szerint ne a negyedik, hanem legalább a harmadik helyen végezzünk. Ebben az esetben ugyanis ugrásszerűen megnőne az esélyünk a dobogóra kerülésre. Ez csak akkor valósítható meg, ha összeforrott csapatként küzdünk majd. Ezt azért tartom rendkívül fontos tényezőnek, mert a játékosállományunk nem valószínű, hogy erősebb lesz a fentebb említett két nagy vetélytársnál. Természetesen elsősorban a jelennek élünk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a jövőt sem. Ezért is igazoltuk le Juhász Zsoltot, Baksa Lászlót, ezért igyekszünk minél több saját nevelésű fiatalt beépíteni a keretbe, a csapatba. Új igazolásnak számít még Monostori Attila, ő a rutinjával, tapasztalatával lehet nagy segítségére a csapatnak. Franciaországba igazolt centerünk, Nenad Vukanics pótlása még várat magára, ha minden a terveknek megfelelően alakul, külföldről érkezik az utódja. A LEN-kupában is szeretnénk maradandót alkotni, jó lenne a nyolc között ott lennünk. A fiúk szabadsága július 31-éig tart, akkor kezdik majd el Gyöngyösi András edző irányításával a felkészülést. A Herceg Novi tartozik még közel két hét edzőtáborral, jó lenne, ha ebből valamit letudna. Mások is hívnak, úgyhogy tudunk válogatni a helyszínekből. És természetesen a programban az általunk rendezendő nemzetközi felkészülési viadal is ott szerepel.

Hungerit-Szentes (3.)

Beleon Zsolt, a Szentesi VK elnöke: – A női vízilabdacsapatunknál a minimális elvárás a dobogós helyezés, ha bejönnek az igazolásaink, akkor bejuthatunk a bajnoki fináléba is. Persze, erre nincs semmiféle garancia, de a sanszunk meglenne rá. Hogy mire, kire gondolok? A névvel egyelőre adós maradnék, nem szeretnék semmit sem elkiabálni. Annyit azért elárulhatok, hogy az ország egyik legjobb centerével folytatunk előrehaladott tárgyalásokat. Két héten belül ígérte a válaszát. Idejövetelével nagy terhet vehetnénk le Szremkó „Szuszi" válláról. Sajnos az már eldőlt, hogy tehetségünk, Huszka Zsuzsanna eligazol a Dunaújvárosi Főiskola együttesébe. Két legyet üt egy csapásra, nappali tagozaton tanul majd az ottani főiskolán, másrészt pedig adva marad számára, hogy magas szinten folytathassa pályafutását. Csapatunk két szerbia-montenegrói légiósának, Dunderskinek és Beraknak lejárt a szerződésük, azokat nem újítjuk meg. Sokat kérdezték már tőlem, indulunk-e a LEN-kupában. Fő támogatónk, a Hungerit Rt. tulajdonosa, Magyar József dolgozik már az ügyön. Most úgy látom, június végén eldől, hogy részt vehetünk-e a második számú európai kupacsatározáson. Mindenesetre megérdemelnék a lányok. A nyári szabadság után július közepétől kezdik meg a lányok Kocsis István edző vezetésével a felkészülést. Valószínű, hogy nem a teljes kerettel, ugyanis Tóth Andreának és Győri Eszternek esélye van arra, hogy a válogatottal ott legyen a pekingi Világkupán, valamint a belgrádi Európa-bajnokságon. A bajnokság októberi rajtjáig tervezünk felkészülési edzőtábort Dunaújvárosban, Budapesten és Belgrádban is.

Juhász elhagyja a Szentest a Szeged kedvéért. Fotó: Vidovics Ferenc
Legrand-Szentes (8.)


Beleon Zsolt, a Szentesi VK elnöke: – Tudvalevő, hogy a férfi pólócsapatunk névadó szponzora, a Legrand Rt. a 2006. december 31-én lejáró szerződését nem újítja meg. Ez ugyan elég nagy baj nekünk, de indulásunkat a OB I-ben nem veszélyezteti. Bár nagyon szerény pénzeszköz áll rendelkezésünkre, biztos, hogy befejezzük a szezont. Természetesen most hiú ábránd a nyolc közé jutásunk, elsődleges célunk a biztos bentmaradás. Nem kevés energiát ráfordítva azon dolgozunk, hogy mind a megyén belül, mind azon kívül támogatót, támogatókat keressünk. Nem lesz könnyű. Ismert, hogy Szabó Nándor az Újpestben, Juhász Zsolt pedig a Szeged Betonban folytatja pályafutását. Rajtuk kívül Plézer János távozása is biztossá vált, őt anyagi okok miatt nem tudjuk megtartani. Akárcsak lányaink, a fiúk is július közepén kezdik el a felkészülést Berki András edző vezetésével. Az évad a szeptemberi MK-küzdelmekkel kezdődik, a bajnoki rajt majd csak októberben lesz esedékes. A kettő között a ligeti uszodában szeretnénk megrendezni hagyományos felkészülési tornánkat – a korábbiaknál szerényebb keretek között. Jó lenne, ha a szolnoki viadalon is indulhatnánk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi teke ob az újszegedi teke- és bowlingcentrumban

Holnap és vasárnap az újszegedi teke- és bowlingcentrum ad otthont a férfi egyéni és páros országos… Tovább olvasom