Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

A Délmagyarország 2007 csapata a Pick Szeged

Az idén tizenegy éves szünetet tört meg a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, hiszen 1996 után, a klub történetében másodszor állhatott fel az első osztályú bajnokság dobogójának legfelső fokára. Ezek után nem csoda, hogy lapunk az év csapatának választotta a Pick Szegedet.
A Pick Szegednél ezt az évet két részre kell bontani. Az első a bajnoki címhez vezető út. A másik pedig az új bajnokság őszi idénye és a Bajnokok Ligája csoportzárója. Kezdjük az előbbivel!

Nem hiszem, hogy a címvédőként elszenvedett Magyar Kupa-kiesés, vagy a rapszodikus bajnoki szereplés után márciusig valaki is arra gondolt, a Pick Szeged letaszítja a bajnoki trónról az örök rivális Veszprémet. Hogy ez mégis bekövetkezzen, kellett egy huszáros lépés, amit dicséretesen meg is tett a klub vezetése. Arról van szó, hogy Zoran Kurtes edző helyét a csapat kitűnő szélsőjének, Vladan Maticsnak adják át. Az Eb- és vb-bronzéremmel dicsekvő szélső pedig rövid idő alatt egy olyan ütőképes csapatot gyúrt össze, amely aztán mérkőzésről mérkőzésre hozta a győzelmeket. A bajnoki elődöntőben pedig óriási csatában jutott túl a Dunaferren, majd pedig a fináléban folytatva a sikersorozatát Veszprémben tudta két vállra fektetni. Mivel Andjelkovicsék hozták a hazai diadalmakat, ezzel meg is szerezték a bajnoki aranyéremhez szükséges három győzelmüket.

– Nálam három dolog lényeges: munka, munka és a csapat. A sporthoz szerencse is kell, s ez különösen az elmúlt bajnokság fináléjában nekünk kedvezett – jelentette ki Vladan Matics, aki hosszú ideig azzal is dicsekedhetett, hogy ő volt a leghíresebb kézilabdás, aki a Pick Szeged színeiben játszott. A szerénységére vall, hogy ezzel soha nem hivalkodott.

Csúcson a kapitány és a csapat. Mezei a kupával, bajnoki címet ünnepel a Pick Szeged.
Fotó: Schmidt Andrea


A váratlan bajnoki siker nem tette elbizakodottá a klubvezetést, amely elsősorban a korábban meghirdetett fiatalítás mellett állt ki, s a nyáron hat játékosától meg is vált. Vladan Maticsra tehát újabb nehéz feladat várt: beépíteni az újonnan jötteket, s egy ütőképes csapatot összerakni, minél hamarabb, hogy a BL-ben is helyt tudjon állni. Mindenki azt hitte, hogy ez sikerülni is fog, de akkor, azóta többen is állítják, éppen jókor, jött a debreceni fiaskó.

– Életem egyik legnagyobb csalódása volt az a mérkőzés – vallja be a tréner. – Remélem, hogy ez az egy kisiklás belefér még. Ki szabad kapni, mint ahogyan számtalan sztárcsapat (Kiel, Barcelona, Ciudad Real) belefut ebbe. Azonban a kudarcból le kell vonni a megfelelő következtetést, mert ha ez nem következik be, akkor már baj van. Mi pedig pillanatok alatt talpra tudtunk állni, amely a munkánk helyes irányát erősítette meg. Tavaly is a második helyről indultunk az alapszakasz után, hát most is ott tartunk.

A Bajnokok Ligájában, bár sokan vallják, hogy az egyik leggyengébb csoport volt a mienk, szenzációs sikersorozatot produkált a Pick Szeged: itthon és idegenben is sima győzelmeket aratott, szinte kimagaslott a csoportból. A neheze azonban ezután következik, de ezt tudják a Pick Szeged vezetői és játékosai egyaránt.

– Segítőimmel, Ványával és Harissal, azon dolgozunk, hogy minél jobb formában és minél felkészültebben vegyük fel a versenyt. Nekem egyetlen célom van, hogy a húszéves profiskodásom alatt megszerzett rutinomat minél jobban át tudjam adni. Tovább bővítsük a repertoárt, úgy a védekezésben, mint a támadásban. Növeljük a bátorságot, a harci kedvet és az elszántságot. Azt hiszem, már a gyengébb csapatok ellen sem volt teljesen unalmas a játékunk, hiszen elsőrendű feladatunk a közönség, a szponzorok óhajának, elvárásának a teljesítése. Önbizalmat adtam a csapatnak, de ezért cserébe jó hozzáállást, küzdőképes játékot kérek a továbbiakban is, s akkor a klubvezetés által kitűzött cél, hogy két éven belül európai élcsapattá váljon a Pick. Ennek érdekében azonban soha nem szabad leállni, elégedetten hátra dőlni, hanem minden évben valami újjal kell megtoldani az eredménylistánkat.

Olvasóink írták

  • 1. UPA 2007. december 30. 09:37
    „Pick Szeged? Inkább Steaua Beograd. Kinek kell ez?
    Focit Szegedre, nem akarunk egy vágóhíd marketingjéhez asszisztálni! Igazi klubokat, a sportról szóljon az egész, ne a reklámról és a pénzről!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét ponttal nyert a Sopron a Szeviép-Szeged ellen

A Sopron hazai pályán hét ponttal nyert a Szeged ellen az UNIQA női kosárlabda NB I szombati… Tovább olvasom