Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

A Démász-Szeged versenyzői tegnap két aranyérmet szereztek

Két arany- és egy ezüstérmet szereztek a Démász-Szegedi VE evezősei az országos bajnokság tegnapi döntőiben. A mai folytatásban újabbakat szerezhetnek a Maty-éri olimpiai centrumban.

Már az evezős országos bajnokság második napjának reggelén végeredményt lehetett volna hirdetni. Kiütéssel győzött ugyanis: a hőség. Nem volt ellenszavazat, nem volt döntetlen körüli eredmény. Ilyenek szóba sem kerültek. A kiütés egyértelműnek tűnt. Legalábbis aki hajóba ült, és vízre száll, annak így volt.

Márpedig hajóba kellett ülni, és vízre kellett szállni. Ellenvélemény nélkül. A bajnoki címekért, a dobogós helyekért. Annyi könnyítés azért volt, hogy a futamok az eredetileg meghirdetett időpontnál egy órával korábban kezdődtek.

A felnőtteknél két olyan döntő is érdekesnek ígérkezett, amelyben a Démász-Szegedi VE két válogatottja, Kónya Aliz és Haller Ákos sem a válogatottbéli társával vágott neki a futamnak. Azaz a vb-n majd együtt lesznek a más klubból érkezett párjukkal, most azonban a saját egyesületükért más-más evezős ült a hajóban. Kónyának összejött az aranyérem, Hallernek nem. Kónya Aliz Bélai Ágnessel afféle esélyeshez méltó siket aratott, Hallerék pedig végig partiban voltak a váci Pető Tibor, Hirling Zsolt duóval, ám a célba végül ha csak alig több, mint egy hajóval is, de a váciak értek először. Érdekesség volt még, hogy mindkét szegedi könnyűsúlyú párral vágott neki a kétezer méteres távnak. És még egy elsőség: a kormányos nélküli négyes is begyűjtött egy aranyat.

Ma az utolsó napon is lehet a Maty-éri olimpiai centrumban a hazai klub versenyzőinek szurkolni. No meg annak is, hogy vajon a Démász edzője, Dani Zsolt megszerzi-e a harmincadik bajnoki címét. A mester eddig huszonkilencnél jár. Már csak egy kell.


Eredmények

Felnőttek, nők, kétpár: 1. Kónya Aliz, Bélai Ágnes. Férfiak, kétpár: 2. Haller Ákos, Kitka Gergely, kormányos nélküli négyes: 1. Démász-Szeged (Vámos György, Labancz Attila, Tari János, Márton Gábor).
Veteránok, egypár, nők: 3. Petrovszki Edit, férfiak: 3. Ambrus Attila, nyolcas: 2. Démász-Szeged (Tarnai Zoltán, Baka Sándor, Matyasovszki Tibor, Virág János, Gulácsi Tamás, Kovács Péter, Varga László, Jakócs György, korm.: Kicska Bence). Vegyes: 2. Démász-Szeged (Ambrus, Petrovszki).
Minik, egypár: 3. Márta Boglárka, fiúk: 1. Karai Róbert, 2. Priváczki Ákos.
Serdülők, korm. nélküli kettes, férfiak: 1. Matyasovszki Dániel, Radics Bence.
Ifjúságiak, nők, könnyűsúlyú kétpár: 2. Balázs Réka, Kitka Diána, férfi: Kormányos négyes: 1. Démász-Szeged (Molnár Dániel, Dumitrás István, Kiss V. Bence, Radics Béla, korm.: Kicska Bence). Kormányos nélküli négyes: 1. Démász-Szeged (Lele Máté, Kovács Péter, Blutman Kristóf, Bakacsi Norbert). 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Andrea a Szentesből az olasz Messinába szerződött

A Hungerit-Szentesben eltöltött négy év után a gárda világbajnoka, Tóth Andrea úgy döntött, távozik… Tovább olvasom