Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

A Ferencváros nem tartja biztonságosnak a makói stadiont

Vasárnap délután 3 órakor a Makó FC az Erdei téri sporttelepen fogadja NB II-es találkozón a listavezető Ferencvárost. A kérdés csak az, hogy telt ház, vagy üres lelátók előtt? Mindez csak holnap délután derül ki.
Ménesi Gábor dühös. Joggal. A Makó FC ügyvezető elnöke hetek óta szervez, intézkedik, naponta több tucat telefont bonyolított le. Még soha nem játszott bajnoki mérkőzést az ország legnépszerűbb csapata, a Ferencváros Makón. A Maros partján időt, pénzt, fáradságot nem kímélve éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy a rendezés minden igényt kielégítő legyen. Hozattak több száz méter hosszú, közel két méter magas kordont képező kerítést, a makói szurkolóknak pedig felhúztak egy 1200 fős mobillelátót a régi, betonból lévő mellé. Kétszer tartottak pályabejárást, melynek végén a rendőrség áldását adta a találkozó megrendezésére.

Szépnek, jónak tűnt

Minden szépnek, jónak tűnt, aztán szerdán beütött a ménkű. Lejött ugyanis Makóra Haáz Ferenc, az FTC technikai vezetője. A zöld-fehér szurkolók számára félrerakott ezer darab belépőért érkezett. Azt megkapta, azzal nem volt problémája, de minden mással igen.

– Nem kertelek, alkalmatlannak ítélem meg a pályát egy ilyen kiemelt kockázatú mérkőzés megrendezésére – nyilatkozta lapunknak Haáz. – Nem vállalhatunk felelősséget szurkolóink viselkedéséért. Márpedig bármi előfordulhat, hiszen háromesélyes a találkozó. Aggályainkat jelentettük a Magyar Labdarúgó Liga biztonsági bizottságának, ez a testület dönt majd a mérkőzés megrendezésének sorsáról.

Jegyek

A Makó–FTC meccsel kapcsolatban az alábbi információk megvalósulásának feltétele, hogy nézők előtt rendezzék az összecsapást. Az eddig megszokott egyszerű papírral ellentétben – és sok ilyennel találkozhatnak a szurkolók a meccs kapcsán – ezúttal igen színvonalas, minőségileg kifogásolhatatlan, igényes belépőket készíttetett a makói klub a vasárnapi mérkőzésre. Ami nagyon fontos: két színben kaphatók majd a találkozó belépői. A zöld jegyekkel a Ferencváros hívei juthatnak be a meccsre, míg a fehéreket a további focihívek keressék. A jegy ára 1200 Ft, ám a bérlettel rendelkező hazai szurkolók csak a meccs napján 700 forintért vásárolhatják meg. A további drukkerek elővételben is hozzájuthatnak a jegyekhez a makói Hagymaházban és a Fitt sportboltban.

Nem várt fejlemények


Három nappal az év makói mérkőzése előtt nem ilyen fejleményekre számítottunk. Arról akartuk tudósítani a szurkolókat, hogy minden készen áll a Ferencváros fogadására. De ha már így alakult, akkor kénytelenek voltunk telefonálni Margitai Zoltánnak, az MLSZ versenyigazgatójának.

– Egyelőre nem nagyon tudok mit mondani – kezdte a biztonsági szakember. – A Ferencváros beadvánnyal fordult testületünkhöz, melyben kifogásainak adott hangot a vasárnapi Makó–FTC találkozó megrendezésével kapcsolatban. Ez bennünket is váratlanul ért, így már tudom, hogy pénteken dél körül Makón lesz jelenésem. Személyesen akarok meggyőződni a körülményekről.

Felment a pumpa

Ezek után senki sem csodálhatja, hogy az amúgy békés természetű Ménesi Gábornál „felment a pumpa".
– Elmondtam Haáz Ferencnek is: amikor minden egyes fillérre szüksége van a Ferencvárosnak, akkor mindenhol azt lehetett hallani, hogy szurkolói vegyenek jegyeket, bérleteket, most viszont elhatárolódnak tőlük, nem vállalnak tettükért, cselekedeteikért felelősséget... De a legutóbbi idegenbeli meccsükön, Jászapátiban is előzetesen sok problémájuk akadt, szinte mindenbe belekötöttek, aztán mégis rendben lezajlott az összecsapás. Bár nem terveztük, az edzőpályák felüli kapu mögé újabb egymillió forintos költséggel felépíttetünk egy 400 fős mobillelátót kizárólag a fradista drukkerek részére. Az én lelkiismeretem tiszta, és abban is biztos vagyok, hogy zsúfolt nézőtér előtt remek mérkőzést játszunk a Fradival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új-Zéland: simán kipipálva

A melbourne-i vizes világbajnokság vízilabdatornáján a közelmúltban új-zélandi napok voltak –… Tovább olvasom