Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A Ferroép-Szeged a Világkupa mai fináléjában

A horvát Zadar legyőzésével, sorrendben harmadszor, a férfi teke Világkupa fináléjába jutott a Ferroép-Szeged csapata. A döntőben a német Zerbst lesz a Tisza-partiak ellenfele.
Októberi napsütés, felhőtlen jókedv, ideális sportforma – így ébredt fel tegnap fél hétkor a Ferroép-Szeged férfi tekecsapata az eszéki Világkupa elődöntőinek napján. A hét órai reggeli után Karsai Ferenc elnök háromnegyed 8-kor tervezte az indulást, és ez – lévén a szegedi fegyelmezett játékosok alkotta gárda – így is történt. A tét ezen a kora délelőttön nem volt más, mint a Világkupa fináléjába jutás. Ahova mindenki várta a Tisza-parti gárdát, a címvédőt. Az ellenfél a szinte hazai pályán szereplő horvát Zadar volt, így a szegedi vezetők a 9-kor kezdődő mérkőzés előtti taktikai értekezleten minden várható nehezítő körülményre felkészítették játékosaikat.

– Új nap, új meccs, új tét. Az ünneplést már csütörtök este el kellett felejteni, itt már minden egészen máshogy történik és másról szól – vélte a kezdés előtti percekben Karsai Ferenc. A tréner, Kaszás Zoltán a következőket vélte a párosításról: – Ennél jobban nem is alakulhatott volna.

Eredmények

Férfi teke Világkupa, Eszék, elődöntők: Ferroép-Szeged–Zadar (horvát) 6:2 (3650–3399). A szegedi pontszerzők: Kakuk 640, Karsai L. 630, Zapletán 603, Kovács 588 fával. Zerbst (német)–Podbrezova (szlovák) 7:1. Helyosztók, a 3. helyért: Podbrezova–Zadar, a döntőben (14.45): Ferroép-Szeged–Zerbst.

Míg a selejtezőben arról szólt a történet, hogy lehetőleg mindenki a legtöbb fát gurítsa, addig az elődöntő egy az egybeni küzdelmet jelentette. Négyszer harminc dobás a négy szettpontért. Aki többet gyűjt belőle, az nyer. Szegény Kiss Norbert kiválóan tekézett, ám hiába dobott 624 fát, ellenfelének az 590 fa is elég volt a ponthoz, mivel három szettpontjára Kiss csak egyet szerzett. Ezért (is) szép játék a teke.
Kiss-sel párhuzamosan további két szegedi játszott – eredményesen. Zapletán Zsombor 603, Kovács Gábor 588 fával volt pontszerző, azaz a felénél 2:1-re, mellé még 140 fa előnnyel a Ferroép vezetett.

Jött a Kakuk Levente, Karsai László, Fekete László alkotta trió. Érdekes egyéniség Kakuk. Elég sűrűn váltogatja a hajszínét, most éppen rozsdavörös, de jött már Sopronból Szegedig vonattal úgy, hogy a haja vörös, a bajsza fehér, a szakálla zöld volt. Aztán ahogy levezeti a feszültséget, az is megér egy pár szót: ahogy ő mondja, barangol. Amikor a csapattal világbajnok lett, elmondása szerint Eszék belvárosában tizenöt kilométert sétált. Nem bírta nézni ellenfelei kilenceseit.

Hogy miért is írtuk le mindezt? Mert ő nyújtotta a szegediek közül és a Vk mezőnyéből is a legjobbat: 640 fát. Karsai László is remekelt, 630 egységig jutott, Fekete pedig a sérülése és az edzéshiány ellenére is partiban volt riválisával. Ő vesztett, Kakuk és Karsai L. nyert. Sorrendben harmadszor került döntőbe a Ferroép-Szeged! Már csak egyetlen lépésre van a világ tetejétől. Ezt a fontos lépést pedig ma 14.45-től tehetik meg az elégedett Kaszás Zoltán edző és tanítványai.


Mindent egyszerűen

Borzasztó egyszerű játék a futball. És milyen egyszerű mutatós, jól funkcionáló, éppen ezért remekül használható létesítményeket építeni eme szép játékhoz. Legalábbis itt, Horvátországban, Eszéken. A városnak az első osztályú csapat mellett van egy harmadik ligás focigárdája is. Nos, ennek a szállójában lakik a Ferroép-Szeged. Nem kell nagy dologra gondolni, csak a következőkre: hatalmas klubszoba a szponzorok részére erkéllyel, amely a pályára néz, a földszinten söntés, az emeleten tíz szoba, kiváló állapotú, apró, az állandó nézőket kiválóan kiszolgáló lelátóval felszerelt center-, napi edzésre remekül alkalmas edzőpálya. És mindez a lehető legcélszerűbb építkezéssel. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Kell több?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kell még egy erőcsatár

A Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli férfi kosárlabdacsapata egy hét múlva megkezdi szereplését az NB… Tovább olvasom