Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A Floratom-Szeged AC dobogós is lehetett volna

A Floratom-Szeged AC újonc létére az Extraliga ötödik helyén végzett, s az Inter-kupa alsó ágát pedig két francia és egy svájci csapat előtt megnyerte.
Fotó: DM/DV
A Floratom Szeged AC egy évvel ezelőtt már a másodosztály megnyerésével bravúrt hajtott végre. Most ezt a sikert überelni tudták, hiszen újonc létükre csak egy hajszál választotta el őket a dobogóra kerüléstől. A bajnoki évre így emlékezett Lukács Levente, aki oszlopos tagja lett a csapatnak, s minden statisztikával rendelkezik.

Elkezdtek álmodozni

– Amikor megnyertük a másodosztályú bajnokságot, egyetlen elvárást fogalmazott meg a csapattal szemben a klubvezetés, hogy ragadjunk meg az Extraligában – mondta a jogon az utolsó államvizsgája előtt álló versenyző, majd így folytatta: – Aztán némileg módosult ez a cél, hiszen sikerült leigazolni Dudás Róbertet, akiről mindenki tudta, hogy nagyszerű pingpongos. Ekkor már az 1–6. hely valamelyikének megszerzését várták tőlünk. Az alapszakasz őszi idényét az ötödik helyen zártuk. A tavasziban még jobban ment, hiszen harmadik helyen kerültünk a hatos rájátszásba.
Ekkor már elkezdtünk álmodozni is: mi lenne, ha felborítanánk a papírformát? A küszöbön azonban megbotlottunk, hiszen Szombathelyen nyertünk, s már úgy éreztük, hogy a legjobb négy közé kerültünk, amikor hazai pályán kikaptunk, s csak az ötödik helyért játszhattunk. De azt sikerült begyűjtenünk.

A volt Móricz általános iskola tornatermét az asztalitenisz extraligás csapatbajnokságban igazi oroszlánbarlangként tartották számon. Olyan közönség verbuválódott, amely nem csupán értője a sportágnak, hanem egyben támogatója is a csapatnak; ha mással nem, a hangjával.

Háromfős csapatok

A Magyar Asztalitenisz-szövetség azt tervezi, hogy az extraligás csapatbajnokságban résztvevő klubokban három játékos szerepelhet, az eddigi néggyel szemben. Inkább az egyéni versenyeken való részvételre ösztönzik a jövőben az egyesületeket. Ez azonban kissé hátrányosan érinti a Floratom-Szeged AC-t, hiszen a Tisza-partiak eddig elsősorban a csapatbajnokságban való minél jobb helytállásra koncentráltak. Ha meg akarnak felelni az új kihívásnak, akkor az pluszköltséggel, s kevesebb hatékonysággal járna. Felvetődött, hogy a Kiskunfélegyháza, a Szabadka, esetleg a Temesvár, s még néhány közeli csapattal határ menti liga néven találkozókat tartanának.

Ketten végzősök


– A legnagyobb létszámú mellett a leghangosabb nézőközönséggel mi rendelkeztünk – folytatta a tréner, Tóth Tibor. Ez pedig nagyon sok mérkőzésünkön doppingként hatott a csapatra. Pedig nálunk igazi amatőrök vannak, hiszen Kriston Zsolt edzősködik a KSI-nél, Dudás Róbert a megyei MÉH dolgozója, ketten, Bohács és Lukács pedig a jogi karon végzős hallgató. Utóbbi a tanulmányai miatt edzéseket hagyott ki. Egyébként az Inter-kupa megnyerése mellett számomra a legemlékezetesebb játékot a Celldömölk ellen produkálta a gárda. A bajnok ellen idegenben döntetlent, itthon pedig győzelmet arattunk. Ilyen nagyszerű eredménnyel egyetlen csapat sem dicsekedhet ellenük.

Jó az utánpótlás

A klub második csapata negyedik lett a bajnokságban. Olyan játékosokkal rendelkezik, akik ha változatlan szorgalommal készülnek, akkor még sok örömet okozhatnak az egyesületnek. A szövetség azonban a csapatbajnokság átszervezését tervezi, ami esetleg érzékenyen érintheti a Floratom-Szeged AC első és második csapatát is.
– Augusztus elsejétől kezdjük meg a felkészülést. Azt tervezzük, hogy Kriston edzősködését kihasználva tehetséges fővárosi fiatalokkal tréningeztetnénk a játékosainkat. Nagyon bízom abban, hogy a névadó szponzorunk, a Floratom, a MÉH és a többi támogató továbbra is kitart mellettünk – mondta Tóth Tibor edző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szél Friderika versenyekkel készül az Eb-re

Szél Friderika, a Szegedi UE kiválósága első felnőtt világversenyére, a Margitszigeten rendezendő… Tovább olvasom