Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

A folytatás nem kérdéses

Nagyszerű hangulatú, színvonalas meccseket hozott ismét a szegedi Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna. A foci ünnepe volt, egyben méltó emlékezés a sorozat atyjára, az idén elhunyt Kósa Zsigmondra.
Fotó: Gyenes Kálmán
Jó volt újra végignézni az újszegedi sportcsarnokban a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna döntőjének napján. Focira kiéhezett szurkolók érkeztek az arénába, hogy az általuk alig, vagy éppen ellenkezőleg: nagyon is jól ismert labdarúgókat láthassák.

Szegeden már hagyomány, hogy az év vége előtt néhány nappal a sorozat utolsó eseményeire nagyjából megtelik a „Spori". Ezúttal is így történt. És aki kilátogatott, nem csalatkozott. Mert az biztos, hogy akadtak hibák a torna szervezése kapcsán – ezt megpróbálta lapunk és a Szeged Városi Sportigazgatóság a minimálisra csökkenteni –, de kiváló játékosok és remek meccsek terelték a tekinteteket a torna során, így a döntők napján is a parkettra.

A Blues Kert és a Plaza Szeged például úgy hajtott a vigaszág döntőjében, azaz a kilencedik helyért, mintha a fődíj lett volna a tét. Aztán az öregfiúknál már az volt a tét – és meg is kellett harcolnia a pénzért az Első Betonnak, amely igazán remekül zárta a tornát: mindkét korosztályban nyert.

A népes szurkolósereg által biztatott szőregi gárdák hiába tettek meg mindent, sem a 35 éven felülieknél, sem a nyílt kategóriában nem tudták megakadályozni a Beton sikerét.

A szegedi öregfiúk még mindig értenek a focihoz. Jegyezzük meg: ezt soha senki sem kérdőjelezte meg. De hátborzongató volt látni és érezni is, hogy elég egy gesztus, egy hang, nem is kell odanézni, és mégis minden úgy működik, mint régen. Ahogy kell. Egyszerűen, mégis nagyszerűen.

És végül a torna tapasztalatairól! Nyugodtan kijelenthetjük, a kupa egykori szervezőjéhez, Kósa Zsigmond emlékéhez méltó színvonalú volt az idei sorozat. A sportszerűség végigkísérte az eseményt, egyetlen komoly incidens sem történt. A döntők napján pedig a bíráskodás is magas színvonalú volt. A dr. Hegyi, Kalmár duó például végig kézben tartotta a nyílt kategória fináléját, de előtte a kollégákra sem lehetett panasz: szintén határozottan és erélyesen vezették a találkozókat.

Ismét a kispályás foci nagy ünnepe volt az idei Kék Mókus-kupa, amely tényleg csak és kizárólag a játékról, a cselekről, a gólokról szólt. És a méltó emlékezésről: Zsiga, köszönjük!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dupla Első Beton-öröm

Telt ház előtt fejeződött be az újszegedi sportcsarnokban lapunk a Szeged Városi Sportigazgatóság… Tovább olvasom