Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A gólhoz jó passz is kell

Az ország egyik legnagyobb tehetségének tartják. Sőt sokan már a felnőtt válogatottban is helyet követelnek neki. Mindenfajta allűr nélkül játszik és nyilatkozik Hrepka Ádám, az MTK szegedi származású fiatal labdarúgója. Érett, a népszerűséget jól kezelő ember benyomását kelti, pedig még csak 19 éves. Az MTK makói kupaszereplésekor beszélgettünk vele.
Hrepka (balról a második) az ellenfél kapuja előtt életveszélyes. Fotó: Segesvári Csaba
– Tisza Volán SC, Újpest, majd MTK. Egyelőre itt meg lehet állni a klubok felsorolásában. Tizennégy évesen, azaz öt esztendeje került Szegedről Újpestre. Vidéki gyerekként milyen a fővárosi élet? – kérdeztük Hrepka Ádámtól, az MTK fiatal labdarúgójától.

– Ó már régen megszoktam, sőt talán kijelenthetem, szeretem is Budapestet.

– Jut ideje a felnőtt bajnoki és az utánpótlás-válogatott mérkőzések közepette hazatérni szülővárosába?

– Szegedi barátnőm van, akihez két-három hetente azért hazajutok. Ha pedig van ideje, akkor ő látogat meg Budapesten.

– Ha már Szeged: mit üzenne a helyi szurkolóknak, ismerve a foci körüli viszonyokat?

– Azt mindenképp, hogy türelem és kitartás. Remélem, játszom még bajnoki meccset bármely csapat színeiben is a városban a szegedi fiatalokból álló első osztályú gárda ellen. Most még nehéz megmondanom, mikor lesz ennek realitása. Abszolút szponzor-, illetve befektetőfüggő mindez a kérdés.

A volt edző véleménye

Cs. Tóth Zoltán több évig volt edzője Hrepka Ádámnak a Tisza Volánban. Aki igazán jól ismeri, az a volt tréner lehet.
– Korán, már ötévesen elkezdte a focit a Szalai FS-ban. Már gyerekként is roppant céltudatos volt, kitűnt társai közül tehetségével, alkatával, labdaügyességével. Látszott, labdarúgó akart lenni. Mindig ő futotta a legtöbbet, szívesen vállalt pluszokat is. Amikor elment, a gólok hetven százaléka távozott. Ám a fejlődése érdekében 14 évesen jól döntött, mert Szegeden nem tudott volna kibontakozni. Nálam töltötte a fejlődésének aranykorát, a 11 és 14 év közötti időszakát, ekkor is lett korosztályos válogatott Völgyi Danival együtt. Örülök a sikereinek, bár napi kapcsolatban nem vagyok vele, de figyelemmel követem a teljesítményét – mondta Hrepkáról Cs. Tóth.

– Ígéretesen kezdte az idényt, hamar eljutott a bajnokságban hat találatig. Foglalkoztatja a gólkirályi cím?

– Egyáltalán nem. Az utóbbi hetek alapján akár azt is mondhatom, lekettyentem. Félretéve a viccet, tizenöt gólt terveztem ebbe a bajnokságba, több mint harmada megvan, de nem lehetek elégedett. Ha csatártársam, Németh Krisztián szerepet kap, akkor én általában hátrébb játszok, azaz mögötte, vagy valamelyik szélen. Így pedig nehezebb a kapu elé kerülni, és gólt szerezni. Talán ennek is betudható, hogy most megálltam hat találatnál.

– Az MTK viszont nem állt le: a Zalaegerszeg mögött a második helyen áll. A bajnokság végén akár az aranyérem is összejöhet.

– Szép lenne, ha tényleg sikerülne,. Az öltözőben nem jelent mindennapos témát az elsőség, ám tény: képesnek tartom a csapatot a bajnokság megnyerésére. Azonban ehhez kellenek az olyan bravúrok, mint amit a Loki ellen is elértünk. Egy biztos: nehéz a sorsolásunk, és csendben dolgozunk.

– Külföldi ajánlat?

– Nem tudok róla, hogy lenne. Nekem nem mondanak semmit erről. Az álmom természetesen egy nyugat-európai klub, a realitás a holland vagy a belga bajnokság. Az angol és a spanyol liga a legvonzóbb, de nekem még erős lenne. Cseppet sem vagyok kishitű, ám ahogy mondtam, egyelőre ez a realitás.

– A válogatott kapcsán fiatalításról beszélnek, és szívesen látnák Hrepkát a felnőtt nemzeti együttesben. Az elégedetlenkedők egyik kedvenc témáját jelenti az ön beválogatása. Hogyan éli meg mindezt?

– Én lennék a legboldogabb, ha meghívnának, de egyelőre ez is igen komoly kihívás lenne. Az tény, hogy vannak a keretben olyanok, akiket az elmúlt két évben nem láttam jól focizni. Azonban bárki is van ott, nehéz jó eredményt elérni. A csatárt ráadásul mindig szidják, ha nincs gól, pedig nem csak az ő produkciójától függ a csapat eredményessége. Ahhoz bizony kiváló labdák is kellenek. Ha hívnak, szívesen megyek, de elsősorban a fizikai adottságok terén még korainak érezném a szereplésemet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemelegített a Szeged

A férfi vízilabda LEN-kupa szegedi csoportjának tegnapi nyitányán a házigazda Beton VE könnyedén… Tovább olvasom