Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

A HFC is elkezdte a felkészülést

Kandó Róbert edző vezetésével, huszonnyolc fős kerettel a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgócsapata is megkezdte a felkészülést a 2011/2012-es bajnoki évre. Az együttesből távozott a két gólfelelős, Rácz Dezső és Bata Csongor, de régi-új játékosok is részt vettek az első tréningen.
Huszonnyolc játékossal kezdte meg a felkészülést az NB III-as bajnoki szezonra a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgócsapata.

– Egyelőre formálódunk, a megyeegybe feljutó együttesből (a megyekettőben második Baks végül nem vállalta el a megyei I. osztályt – a szerk.) is többen az NB III-as kerettel alapoznak – mondta Kandó Róbert, a csapat edzője.

– Kiváló utánpótlásunknak köszönhetően bátran nyúlhatok a fiatalokhoz, ők is megkapják a lehetőséget a bizonyításra. Bárki felkerülhet az NB III-as csapathoz, de az is igaz, ha valaki gyengébben teljesít, akkor könnyen a megyeegyben találhatja magát. Július 20-án már edzőmeccset játszunk a Csanádpalota ellen, a csapat 22 fősre tervezett kerete pedig a hónap végéig alakul ki. Addig további változások is várhatók a csapatnál – tette hozzá.

Nézzük, eddig milyen játékosmozgás volt az együttesnél: ahogy korábban már megírtuk, Rácz Dezső a Tisza Volánhoz igazolt, míg a csapat másik gólfelelősét, a Vásárhelyen másfél évet kölcsönben szereplő Bata Csongort visszarendelte a szombathelyi Illés Akadémia. A télen igazolt szerb Nikola Kavarics hazájában folytatja pályafutását, míg a Csanádpalotára kölcsönadott Bakos Ádám továbbra is a megyeegyes klubnál marad. A térdműtét előtt álló Mucsi Dénes játékára ebben az évben nem számíthatnak a klubnál.

Nikola Kavarics (sárgában) visszatér Szerbiába.  Fotó: Karnok Csaba
Nikola Kavarics (sárgában) visszatér Szerbiába.
Fotó: Karnok Csaba

Érkezők is akadnak az elmúlt szezont a 10. helyen záró együttesnél: kölcsönből tér vissza Vásárhelyre Horváth Roland, aki az elmúlt szezonban Mindszenten szerepelt, valamint a Puskás Ferenc Akadémián eltöltött két év után a még mindössze 16 éves védő, Brizik-Bodrogi István is újra kék-sárga mezt ölt. A Makó FC-től két fiatalt, az egyaránt 19 éves védőt és középpályást, Csizmadia Dánielt és Potloka Adrijánt szerződtették. Próbajátékon van a Tótkomlósról érkezett, szintén 19 éves, középpályásként és támadóként bevethető Horváth Máté.

A keret még nem teljes, az átigazolási időszak augusztus 1-jei lezárultáig még érkezhetnek új játékosok az egyesülethez – elsősorban egy gólerős támadót szeretne igazolni Kandó Róbert.

A felkészülés programja

A felkészülési időszakban az NB III-as bajnokság augusztus 20-i rajtjára készülő HFC hét edzőmérkőzésen lép pályára, amelyből öt időpontja már biztos.

A program, július 20., szerda, 18: HFC–Csanádpalota. Július 23., szombat, 11: HFC–Kiskundorozsma. Július 27., szerda, 18: HFC–Mórahalom. Július 30., szombat, 11: HFC–Soltvadkert. Augusztus 3., szerda, 18: Szarvas–HFC.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Homokon is remekelnek a szegediek

A Szegedi RSE serdülő csapatának két tagja, Molnár Anna és Szabó Luca is részt vett a dél-alföldi strandröplabda-bajnokság gyulai fordulójában. Tovább olvasom