Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

A Hód TC Csongrád megye legjobbja

A Hód TC teniszegyüttese Csongrád megye legeredményesebb klubja. A vásárhelyi gárda eddig négy bajnoki címet szerzett, míg kétszer a dobogó második és harmadik fokára is felállhatott a csapatbajnoki döntőben. A hét végén, izgalmas döntőben nyertek a hódosok a Gödöllő ellen.
Éppen tíz éve, 1997-ben alakult meg a Hód TC teniszegyesülete. Ebben az időszakban már éppen kezdett Vásárhelyen a süllyesztőbe merülni a tenisz, alig játszott valaki. Volt húsz felnőtt játékos, az utánpótlás azonban a nullával volt egyenlő, hiszen nem versenyzett senki. Ekkor jött egy lelkes csapat. Előbb Csáki Imre elnök, majd Serfőző István, míg jelenleg Hernádi Gyula vállalta az irányítói szerepet. A három elnök, az elnökségi tagokkal kiegészülve komoly munkába kezdett.

Bardóczky Monaco ellen

Hiába bulizott egy jót, és ünnepelte megérdemelten a bajnoki címet Bardóczky Kornél, a Hód TC teniszezője, nem sokáig pihenhet. Péntektől a Római Teniszakadémián Monaco ellen csatázik a magyar válogatott tagjaként a Davis Kupában.
– Már ma délután edzést vezényel Baranyi Szabolcs szövetségi kapitány. Nem lesz egyszerű feladat Monaco legyőzése, hiszen a kishercegség csapata honosított egy francia fiút, aki nem is olyan régen a 100. hely környékén volt a világranglistán. Szerencsére jó formában vagyok, és bízom benne, hogy sikerül nyernünk, s egyben továbbjutnunk.

– Az elején szerencsés helyzetben voltunk – kezdte a beszélgetést a jelenlegi első ember, Hernádi Gyula –, hiszen olyan támogatást kaptunk a várostól, aminek köszönhetően rendbe raktuk és felépítettük a jelenlegi teniszcentrumunkat. Először nem is gondoltunk arra, hogy felnőtt csapatunk legyen, hiszen az utánpótlás-nevelést céloztuk meg legfőbb feladatunknak. Egy idő után mégis összehoztunk egy felnőtt gárdát. Milyen jól tettük!

Jól ám! Négy arany-, két ezüst- és két bronzérem a Hód TC
férfigárdájának a teljesítménye a Szuperligában. Csongrád megye legeredményesebb klubja lett a vásárhelyi.

– Mi a titkunk? – vette át a szót a Hód TC legjobb és legjegyzettebb magyar teniszezője, Bardóczky Kornél. – Olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Serfőző István pedig a mi nevelőapánk. Nélküle nem is jöhetett volna össze ez a mostani siker sem. Rengeteget tesz azért, hogy ennyire sikeresek legyünk. Neki sokat köszönhetünk. Szerencsére az új fiúk mindig átérzik, hogy csak egy csapatként van esélyünk a győzelemre. Ez a mi titkunk. Pedig most nem mi voltunk az esélyesek. De megcsináltuk! Nagy bulit csaptunk. A döntő után egy közös vacsorán vettünk részt, ami nagyon hangulatos és jókedvű volt.

Még nem döntöttek

Az idei országos egyéni férfi teniszbajnokság helyszínére vonatkozó jelentkezési határidő tegnap délben járt le. Hernádi Gyula, a Hód TC elnöke úgy tudja, hogy az általuk benyújtott pályázat mellett két fővárosi klub is jelentkezett a rendezési jogért. Előzetesen a szövetség vezetői úgy tervezték, hogy már tegnap délután döntenek a helyszínről, azonban ez estig nem következett be. Így a csapatbajnoki címvédő klub továbbra is csak bizakodhat a számára kedvező döntésben.

– Serfőző István egy hetedik érzékkel nyúl a játékosokhoz – kapcsolódott újból a beszélgetésbe Hernádi Gyula. – A mag, Nagy Viktor, Bardóczky Kornél, Jancsó Miklós, Kiss György már évek óta nálunk játszik. Szerencsére mindig olyan teniszezőket talál Serfőző, akik egy pillanat alatt átalakulnak vásárhelyivé. Küzdenek, hajtanak, mindent megtesznek a sikerért. A vezetőség is egy baráti társaság, és ez a csapatról is elmondható.

A Hód TC a város legnagyobb hírvivője. A fényes győzelmeknek köszönhetően országos hírű lett a felnőtt csapat.
– A mostani győzelem után is sok-sok gratuláló telefonhívást és SMS-t kaptam. Nagyszerű és izgalmas finálé volt. Én külön örülök annak, hogy Vásárhelynek, ami még magyar viszonylatban sem számít nagy városnak, ilyen sikeres teniszcsapata van – zárta a beszélgetést az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú Bozó Petitől

"Barátom volt. A futballpályán ismerkedtünk meg, és lettünk cimborák. Ismertem régóta Bozó Petit,… Tovább olvasom