Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A jegyek fele elkelt a BL-meccsre

Bár ma 18 órakor bajnoki mérkőzést játszik a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, azonban a figyelem már a vasárnap 13 órakor kezdődő, Valladolid elleni BL-összecsapásra koncentrálódik. Zoran Kurtes edző feje egyelőre a sok sérült miatt fáj.
akos Dávid góljai hiányoznak majd a Pick csapatából. Fotó: Segesvári Csaba
Már elcsépelt az a mondás, hogy a szegény embert az ág is húzza, de teljesen igaz a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatára. Nem volt elég, hogy az elmúlt szombaton Veszprémben a bajnoki címvédő még azt a kevés önbizalmat is elvette, ami volt, hanem a három hét múlva csatasorba állható Andjelkovics mellett még ketten dőltek ki a sorból.

– Bakos Dávidot Varga Endre, az új klinika docense artroszkópos beavatkozással megműtötte, s súlyosabb helyzetet regisztrált, mint amire az első vizsgálatok utaltak – kezdte a sérültek állapotának ismertetését a Pick Szeged csapatorvosa, Szabó István, majd így folytatta: – Most rendbe hozta az oldalszalagot, s mintegy hat hét múlva lehet hozzálátni a keresztszalag pótlásához. Ez pedig azt jelenti, hogy már ebben a bajnoki évben Bakos Dávidra nem számíthat az edző. Jobb hírrel szolgálhatok Vladan Matics sérüléséről. Az ultrahangos vizsgálat után azt mondhatom, hogy sokat javult a combizom bevérzése, így semmi akadályát nem látom annak, hogy a hét végén a spanyolok ellen pályára lépjen.

Vasárnap 13 órakor

Ebben a bajnoki évben nem az első eset, hogy 13 órakor játszik a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A televíziós közvetítés miatt szeptember 24-én is 13 órakor játszották le a Pick–Dunaferr rangadót. Most is a televízió (m1) volt az időpont meghatározója, ugyanis a BL-mérkőzéseket az európai szövetség koordinálja, s mivel a Veszprém is második volt a csoportjában, így az is itthon kezd, s a bajnok szombaton 16.15-től (m1) fogadja a Koldingot.

Ma 18 órakor a Pick azzal a Békéssel kezdi meg az újszegedi sportcsarnokban az alapszakasz második részét, amely az őszi idényt nyolc ponttal a nyolcadik helyen zárta. A szomszéd megye névadó városának együttese azzal hívta fel magára az első mérkőzésen is a figyelmet, hogy nagyon lelkesen küzd, s nem ismer elveszett helyzetet. Nem is csoda, hiszen valamikor három játékos – Czina, Kopcsák és Oláh – a Pick színeiben játszott. Mellé még Oláh évek óta a hazai góllövőlista dobogósa.

– Sajnos Zoran Kurtes edző válogatási szisztémáját teljes egészében a sérülések nagy száma határozza meg. Mezei Richárd belázasodott, így Andjelkovics, Bakos, Matics mellett a csapatkapitány pályára lépése is bizonytalan ma. Ez pedig azt jelenti, hogy mindössze egyetlen kapusfeleslegünk van – jelentette ki Lele Ambrus, aki hozzátette még, hogy a klubvezetést Ilyés átigazolása ügyében még senki nem kereste meg, s a játékos sem mondott semmit arról, hogy a júniusban lejáró szerződését itt hosszabbítja meg, vagy más klubban folytatja.

Mint ismert, csütörtökön 18 óráig lehet csak belépőt vásárolni a vasárnap 13 órakor kezdődő Pick Szeged–Valladolid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésére. Az első két napon, az állóhellyel együtt számított 1500 jegynek közel a fele talált gazdára.


Ankét

A mai Pick Szeged–Békés bajnoki kézilabda-mérkőzés után fél órával szurkolói ankétot tartanak az újszegedi sportcsarnok lelátóján. A csapat–szurkolói összejövetelen mindenki elmondhatja véleményét. Lele Ambrus ügyvezető elnök azonban arra kéri a drukkereket, hogy higgadtan mondják el véleményüket a csapat eddigi teljesítményéről, a játékosok hozzáállásáról, s a jövőről. Hiszen csakis közös összefogással lehet a hullámvölgyből kilábalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy kedvenc emléke

A szegedi Lékó Péter idei utolsó versenyén, Moszkvában az első helyen végzett. A magyar játékos az… Tovább olvasom