Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

A Kiszombor nem adja alább a szereplést

Éppen tíz évvel ezelőtt lett a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság aranyérmese a Kiszombor együttese. A mostani bajnokságot a negyedik helyen zárta, de felröppent a hír, miszerint megszűnik a megye I egyik legmarkánsabb csapata. Ezt Szirbik Imre elnök, a klub fő szponzora megcáfolta.
Az elmúlt tíz év csupa sikerekkel volt tele a kiszombori labdarúgócsapat életében. Az egy évtizeddel ezelőtt megnyert megyei II. osztályú bajnoki cím után a megye I-ben is szárnyaltak a községi focisták. Ennek eredménye lett három arany- és ugyanennyi ezüstérem. A csapat mindig meghatározó szerepet játszott osztályában. Azonban a négy bajnoki cím ellenére egyetlen egyszer sem vállalták a magasabb osztályban szereplést.

– Mindig a talajon maradtunk, felmértük anyagi helyzetünket, játékosállományunkat, s döntöttünk, hogy mi nem tudjuk vállalni sem a magasabb költségeket, sem a nagyobb szakmai követelményt – jelentette ki Szirbik Imre, aki tizenkét éve a kiszombori labdarúgás mecénása és vezetője.

Egyébként az utolsó bajnoki cím megszerzésekor szakadt el valami. A csapatot már nem ünnepelték sem a szurkolók, sem pedig a község vezetősége. Megtapsolták a bajnoki aranyat kovácsolókat, s mindenki ment a maga dolgára. Pedig korábban a drukkerek a vállukon vitték a játékosokat, az elnököt, az edzőt.

– A régi játékosok, mint Csehó Tibor vagy Miklós Zoli a szívét kitette a csapatért – folytatta az elnök a jelenlegi helyzet előzményeinek boncolgatását. – Aztán egyre kevesebben kötődtek a faluhoz is. No meg az önkormányzattól is tapasztaltunk egyfajta elfordulást, sőt nyomást is, hogy saját nevelésű fiatalokat építsünk be a csapatba. Az önkormányzat egyébként forráshiányos, így a korábban kapott támogatás is elmaradt. Az én vállalkozásom is egyre nehezebb helyzetben kénytelen működni. S mellé még egyetlen Baranyi Sándorunk van, aki az ígéretéhez híven minden hónapban eljuttatta hozzánk a támogatását. Így aztán a bajnokság végén kijelentettem: senki elé nem gördítünk akadályt, ha el akar igazolni.

Hat focista élt is a távozás lehetőségével. Szűcs Krisztián, dr. Kránitz István, Kalmár Gábor, Ábrahám Tamás a Sándorfalvát, Csonka Zsolt a Dorozsmát választotta. Martonosi Péter a Mezőhegyessel jár jegyben, de még nem intézte el az adminisztrációt. A távozók helyét az egyesület ifjúsági csapatából töltik fel. A szakmai irányító is megváltozott, hiszen Lehota István helyét Koczkás Zoltán (Cucu) foglalta el. Mindemellett a
Kiszombor azon megyei I. osztályú csapatok közé tartozik, amelyet hiánypótlásra kötelezett a megyei szövetség.

– Semmiség, amivel el vagyunk maradva, s az sem a mi hibánk, mert a VPOP-nek már régen elküldtük a kérvényünket. Kérdem én, egy megyei labdarúgócsapatnak milyen vámügye lehet? Minden díjbefizetést egyébként időben teljesítettünk. A céljaink egyelőre szerényebbek, szeretnénk a középmezőnyben megkapaszkodni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda Attila kenuja újra repeszt

Vajda Attila, a Démász Szeged Vízisport-egyesület kenusa teljes intenzitással készül a szegedi… Tovább olvasom