Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A kötelezőt hozta a Szeged

A megszokottnál sokkal kisebb érdeklődés mellett kezdte meg negyeddöntőbeli, két győzelemig tartó rájátszását az alapszakaszt második helyen befejező Pick Szeged és a hetedik helyezett Komló.
Perunovics jónéhány hálószaggató gólt vágott a Komlónak Fotó: Gyenes Kálmán
A nézőszám a gyenge bajnokságnak is jó kritikája, senki sem érdekel igazán a Komló. Pedig ez már a bajnokság negyeddöntőjének számít, amelyben a nyolc legjobb hazai csapat érdekelt. De hát ekkora a tudásbeli különbség.

Az első összecsapáson Kovács Péter edző úgy döntött, ha csak lehet, mindenkinek pihenőt ad, s az úgynevezett második vonal kap bizonyítási lehetőséget. Ami pedig az összecsapást illeti, a Pick Szeged úgy kezdett ahogyan illik, majd következett a könnyelműsködés időszaka, de egy pillanatig sem volt kérdéses a hazai győzelem. Az összecsapás egész ideje alatt csak egyetlen nyitott kérdés volt, hogy tízen belül, vagy kívül nyernek a Tisza-partiak. A kitűnő Szente védéseknek köszönhetően pedig húsz gólnál a vendégek nem tudtak többet lőni.

Kovács edző egyébként tegnap Bertának adott pihenőt, s Djurkovics is otthon maradt. – Jól felborítanánk a rendet, ha most kikapnánk – mondta tréfálkozva Kovács Péter a mérkőzés előtt. Szerencsére ez nem látszott a csapata játékán, hiszen nagyon komolyan vették Mezeiék az ellenfelüket – legalábbis az elején, hiszen Puljezevics bravúrjai és a csapatkapitány két gyors gólja megadta az alaphangot. Ezután a vendégek kihagytak néhány helyzetet, amit a lelkes hazaiak meg is bosszultak. Azonban a Pick Szeged ötgólos sorozattal adta a Komló tudomására, hogy kedden nem lesz harmadik mérkőzés. Közben Puljezevics brillírozott, hiszen húsz perc alatt tíz lövést hárított, s mindössze ötször kellett a hálóból kiszednie a labdát. A 11–5-ös vendégvezetés után ismét pihentek a pickesek, s a nagy akarattal küzdő hazaiak ismét büntettek. Főleg a hat gólnál tartó Cifra volt elemében.

A komlói szurkolók ismét megtalálták Szente Gábort, hiszen egy guminőre ráírták a nevét, s nyomatékként a 16-os számot is. A volt pécsi portás bravúrokkal adott választ, de még ő sem tudta megállítani a második félidőt indító két gyors hazai lerohanást.

A komlóiak pedig vérszemet kaptak, az elkapkodott szegedi támadásokból rendre gólt értek el, s a 36. percben Sutka hármas gólsorozatával már csak egyre, 17–18-ra csökkent a vendégek előnye. Kisértetiesen hasonlított a Pick teljesítménye a Veszprémben bemutatott második félidőhöz. Sajnos továbbra is szenvedtek a Tisza-parti játékosok. Döcögött a támadás, s a védekezésben is rendre rések keletkeztek, amit meg is találtak a komlóiak. Sőt Kovács Péter úgy látta, hogy Puljezevics sokkal eredményesebben állhatja útját Sutkáék lövéseinek.

Az eredmény alakulása bizonyította, hogy a szakembernek igaza lett. Ebben szerepet játszott az is, hogy Ilyést és Krivokapicsot visszaküldte a pályára. De szerencsésnek bizonyult Vancsics beállítása is, hiszen amint pályára lépett, azonnal felíratkozott a gólszerzők közé. Ugyanezt tette Lele Ákos is. Így állandósult a hatgólos különbség. De ez a Tisza-partiakra nézve volt kissé dehonesztáló, hiszen ebben a játékrészben csak eggyel tudtak több gólt lőni, mint a pályaválasztók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyjaink emléke

Játéknak gondoljuk. Az Álomcsapat-szavazást mindenképpen. Emlékezni szeretnénk nagyjainkra. A… Tovább olvasom