Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

A legjobb utánpótlásklub

A Makói SVSE sakkszakosztályának fiataljai az idén sikert sikerre halmoztak. Novembertől azonban a bajnokság legmagasabb osztályában már a felnőtt csapaton lesz a sor.
A Makói SVSE sakkszakosztálya az elmúlt négy évben arról volt nevezetes, hogy az utánpótlásversenyein az országban egyeduralkodóvá vált.

– Az ifjúsági korú versenyzőink 2002 és 2006 között összesen 24 országos, hét Európa- és két világbajnoki címet szereztek. Az idén a rapid- és a villámbajnokságban összesen öt aranyérmet gyűjtöttek be – dicsekedett Balázs Tibor, a klub ügyvezető elnöke. A sportvezető ezután elmondta, hogy a felnőtt első osztályú csapatbajnokság november 12-én kezdődik. A Makói SVSE a Szombathely gárdáját fogadja. A legnagyobb erősítésnek azt tartják a Maros-parti klubnál, hogy senki nem ment el.

Így a következő erősorrend alapján veszik fel a küzdelmet: Erdős Viktor, Volosin Vladimir, Butunui Alexandru, Tatát Kiss Szabolcs, Emődi Gyula, Farkas Tibor, Szalai Kornél, Kovács Zsolt, Balogh Imre, Zakariás Dávid, Nagy Dániel, Domány Zsófia. Tagja még a keretnek: dr. Apró Adrián, ifj. Balázs Tibor, Rostás Péter.

– Kelet-Magyarországon egyedüli NB I-es klub maradtunk, miután anyagi okokra hivatkozva, a Hajdúböszörmény megszüntette a csapatát. Az új bajnokságban szeretnénk megőrizni a középmezőnyben elfoglalt helyünket – jelentette ki az ügyvezető elnök.

Az Erdős Boglárka, Miseta Zsuzsanna összeállítású MSVSE női sakkcsapat a nyolcadik helyen végzett az országos bajnokságban.

A makói NB I-es sakkcsapat javában készül a bajnoki küzdelmekre, s nem is akármilyen sikerrel. Legutóbb Békéscsabán, a Kolbász-kupán tizennyolc csapat vetélkedésében az Erdős Viktor, Szalai Kornél, Balogh Imre, Erdős Boglárka összetételű Maros-parti együttes, valamennyi ellenfelét legyőzve, veretlenül végzett az első helyen. A Kőbánya-kupán Erdős Viktor ült asztalhoz, aki a rapidversenyben negyedik, míg a snellben a második lett. Ez utóbbiban Almási Zoltánt is legyőzte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajdacsi vezérletével nyert a Szeviép

Harmadik strigula. A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának drukkerei a győzelmi rovatba húzhatják… Tovább olvasom