Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

A megye leghűségesebb sportolói

Pick Szeged
A férfi kézilabdásoknál találhatjuk az egyik megyei csúcstartót, a szélső Berta Róbert már 1994-től, vagyis 11 éve Pick-zsoldban van. Ugyanezt Vadkerti Attila 1999-től, Ilyés Ferenc 2000-től, Vladan Matics pedig 2001-től mondhatja el magáról. De Mezei Richárdról se feledkezzünk meg, ő először 1990-től 1997-ig játszott szegedi színekben, majd 2001-től – a veszprémi kitérőt követően – visszaköltözött az újszegedi sportcsarnokba.

HNKC SE

A vásárhelyi női kézilabdásoknál az utóbbi években mindig nagy volt a vándorlás. Ezért nem lehet azon csodálkozni, hogy a két leghűségesebb a 2002 őszén érkezett Gaál Adrienn (a Debrecenből) és Mucsi Zsuzsanna (a Kiskunhalasból), ők a negyedik szezonjukat kezdték a kék-sárgáknál. Jenőfi Katalin egy esztendővel később, 2003-ban tette át a székhelyét Győrből Vásárhelyre.

Szeged Beton VE

A szegedi vízilabdacsapat országosan híres utánpótlás-neveléséről, így nem meglepő, hogy szinte évtizedes kötődésű játékosokat találunk a soraikban. A két kapus, Tóth Iván 8, Barát Ferenc pedig 7 éve tagja megszakítás nélkül a klubnak, de Varga „Pepe" Péter 6 esztendős hűsége is megsüvegelendő. Éles Vilmos is „dobogós" lenne, de a 2003/2004-es szezont az Eger együttesében küzdötte végig. Meg kell még említeni Molnár Pétert, ő 1992-től '95-ig, majd újabban 2001-től szegedi.

Legrand-Szentesi VK

A Kurca-parti vízilabdások között is többen ragaszkodnak egyesületükhöz. Szabó Tamásra 7, Döbrössy Viktorra és Vígh Róbertre 5–5, Juhász Zsoltra és Német Dánielre pedig 3–3 éve számíthat az éppen aktuális szakvezető. „Ezer éve" szentesi Horváth Tamás, Torday Árpád és Szabó Nándor, de ők egyszer-egyszer megszakították tagságukat.

Hungerit-Szentesi VK

A másik megyei csúcstartót a szentesi pólóshölgyek között találjuk, Szremkó Krisztina is már 11 éve, megszakítás nélkül, a Hungerit embere, de már az olasz „kunkor" előtt is a Kurca-partiakkal nyert BEK-et. Győri Eszter 8, Molnár Anett pedig 7 esztendeje tagja a gárdának, míg a szintén ősszentesi Sipos Edit hosszabb dunaújvárosi kitérő után tért vissza egykori sikerei színhelyére.

Szeviép-Szeged

A női kosárcsapat „három testőre" Pungor Krisztina, Mészáros Kornélia és Kajdacsi Judit – ők 1999, 2001 és 2002 óta erősítik a Szeviép-Szegedet. Pungor és Mészáros saját nevelésű játékos, igaz utóbbi tett egy kis kitérőt, Budapest (BSE) és a Sopron érintésével tért vissza a Tisza-partjára. Érdekesség, hogy Krisztina édesapja, Pungor Miklós ült a csapat kispadján is vezetőedzőként.

LEGRAND-SZENTES

A jelenleg az NB I-ben vitézkedő futsalgárda 2001-ben alakult. Azóta folyamatosan tagja az együttesnek négy játékos: Jerney Csaba, Szabó Árpád, Dékány Szabolcs, Varga Zsolt.

ELSŐ BETON

Az Első Beton NB I-es futsalcsapatát 1991-ben alapították. Először még csak a városi bajnokságban szerepeltek, aztán jött az országos 4+1-es szakág. A gárda több átalakuláson is átesett, így 2000-ben jött a legfrissebb vonulat. A jelenlegi keretből Balog Tibor ekkortól, további négy labdarúgó (Tihanyi Csaba, Szentágotai Szabolcs, Kovács Péter, Fekete Krisztián) 2001-től tagja az együttesnek.

FERROÉP-SZEGED

A férfi teke szuperligában éppen öt bajnoki címnél járó, Világkupa-győztes alakulat 1996-os alapításánál a mostani csapatból három játékos, Bódi Tibor, Földesi Zsolt és Karsai László volt ott, de az elnök, Karsai Ferenc is fontos szerepet töltött be az egyesület létrehozásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép: nem sikerült megőrizni a veretlenséget

A női kosárlabda Európa-kupa C csoportjában a Szeviép-Szeged kikapott a horvát Gospictól. Tovább olvasom