Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A mester, aki a körmét rágta

Kovács László, Janics Natasa mestere itthonról izgulta végig a kajak-kenu-világbajnokság eseményeit. A Démász Szeged Vízisport Egyesület klasszisa, Janics három elsőség mellett két ezüstérmet gyűjtött be. A trénerrel hétfőn beszélgettünk.
- Milyen érzés a világ második legeredményesebb női kajakosa mesterének lenni?
– Csodás dolog. Nagyon büszke vagyok Natasára, az eredmények azt bizonyítják, hogy jól sikerült a közös munka, kiválóan dolgoztunk. Klubunk legeredményesebb versenyzője ismét bizonyította emberi nagyságát.

– Kovács Katalin és a német Birgit Fischer 27-27 világbajnoki címnél jár, Natasa 15-nél. Utolérheti őket?
– Katit nehéz lesz, hiszen párosban és négyesben is egy hajóban ülnek Natasával. Számomra éppen az a legnagyobb pozitívum, ahogy a két lány egymáshoz viszonyul, még mindig mennyire tudnak egymásért lelkesedni.

– Hogy bírta az izgalmakat?
– Szerintem jobban izgultam, mint Natasa. Szörnyű volt így a televízió előtt ülve, na jó, néha állva a futamokat végignézni. Remélem, hogy ez volt az utolsó ilyen verseny, amelyiken nem lehettem ott. Éppen ezért még összegzést nem is készítettem, majd napok múlva elemezzük ki a világbajnokságot.

Janics Natasáért edzője, Kovács László itthon szorított. Fotó: Karnok Csaba
Janics Natasáért edzője, Kovács László itthon szorított.
Fotó: Karnok Csaba

– Melyik számmal volt elégedett?
– Tetszett mind. Különösen a 200 méter egyesben aratott diadal áll a szívemhez a legközelebb. Az utolsó pillanatban harcoltuk ki a vb-részvételt, így ez a siker különösen értékes.

– Kitart a lendület Londonig, a következő olimpiáig?
– Natiban benne van egy jó olimpiai szereplés. A 200 méter ötkarikás megjelenésével biztos, hogy újabb ellenfelek jelennek meg. Már a felkészülésen jár a fejem, napok óta azon gondolkodom, hogy miként kezdjük el az alapozást.

Kedvese, Csányi Szilárd boldogan várta haza szegedi otthonukba a kajakost és az öt érmet. Segesvári Csaba
Kedvese, Csányi Szilárd boldogan várta haza szegedi otthonukba a kajakost és az öt érmet.
Fotó: Segesvári Csaba

– Meddig kap pihenőt a tanítványa?
– Szeptember 12-én lesz az esküvője, számára természetesen ez a legfontosabb dolog. Október környékén látunk munkához, hiszen jövőre előbb jön az Eb, majd a vb. Újabb kihívások, amelyeknek szeretnénk hasonlóan eredményesen megfelelni.

Csányi Szilárd: Végre itthon van Natasa!

Igazi pár, igazi vőlegény – de már csak házasságuk időpontjáig, szeptember 12-éig! – Csányi Szilárd. Az csak természetes, hogy ott volt tegnap, amikor megérkezett Budapestre, a Ferihegy 2B terminálba az a repülőgép, amelyen menyasszonya, a kanadai kajak-kenu-világbajnokság egyik sztárja, Janics Natasa is utazott. A gép a 17.40-re jelzett időpont előtt bő húsz perccel hamarabb érkezett meg fővárosunk repterére, így a pár is hamarabb találkozhatott. A Démász-Szegedi VE kajakosa, Janics Natasa három arany- és két ezüstéremmel zárta a vb-t, Csányi Szilárd pedig apróbb ajándékokkal várta kedvesét.

– Nem nekem kell elégedettnek lennem ezzel a produkcióval, hanem Natasának – mondta Szilárd. – Én annak örülök, hogy végre itthon van. Az a fontos, hogy ő boldog legyen, és akkor én is az vagyok. Amit lehetett, megtett, és ez most erre volt elég. Az pedig, hogy 200 méteres számok is bekerültek az olimpia műsorába, ezen a távon Natasa dart-
mouth-i produkcióját látva optimizmussal tölthet el bennünket.

Olvasóink írták

  • 2. Turofánk 2009. augusztus 18. 21:25
    „Nati gratulálunk,de ki az a vízfejű mögötted?”
  • 1. pmjelolt 2009. augusztus 18. 06:05
    „nagyon gaz hogy az edzöje nem tudott kiutazni! gyarfas kaftanos ellopja a szövetség pénzét?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda Fan-torna Szegeden

Szombattól vasárnapig Szegeden rendezik meg a III. Szeviép-kupa nemzetközi szurkolói… Tovább olvasom