Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

A minimális cél teljesítve

Az FTC elleni 10–7-es győzelmével biztosította a helyét a legjobb négy között a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata. Az előző évad bronzérmese nem számít a Dominóval szembeni elődöntőben favoritnak, de ez nem jelenti azt, hogy ne tenne meg mindent a meglepetés érdekében.
Hosnyánszky Norbert sokat tehet a Szegedért a rájátszásban Fotó: Karnok Csaba
Abban a pillanatban, ahogy megszólalt a mérkőzést végét jelző duda, a Beton játékosai összeölelkeztek, a szakmai stáb és a vezérkar pedig megkönnyebbülten sóhajtott egyet. Legutóbb egy hete beszélgettünk Körtvélyessy Péter elnökkel. A klub első embere már akkor megmondta, hogy biztos abban, hogy csapata ott lesz a négy között.

– Elsősorban abban bíztam, hogy sikerül a csapatot felrázni – magyarázta a sportvezető. – Mert ahhoz kétség sem férhetett, hogy egyénileg jobb képességűek a mi játékosaink, mint az FTC-é és az Újpesté. Elsősorban a fejekben kellett rendet tenni. Ezen dolgoztam az edzőnkkel és a pszichiáterünkkel egyetemben. A Vasas ellen rosszul pólóztunk ugyan, de az akarattal nem volt baj. A BVSC-vel szemben sem, és már egy fokkal jobban is ment a játék. A Fradi ellen pedig már a teljesítményre sem lehetett senkinek sem panasza. A négybe kerüléssel teljesítette a csapat a minimális célt. A Domino más kategóriát képvisel, őszintén be kell vallani, hogy vele szemben nem sok esélyünk van az elődöntőben. De a harmadik helyről nem mondtunk még le! A játékosállományunk van olyan erős, mint a Vasasé és az Egeré, az persze kedvezőtlen számunkra, hogy
Rájátszás

A nyolc pontig tartó elődöntőt a Domino 4–0-val kezdi a Beton ellen. Az első meccset április 12-én rendezik a Honvéd otthonában. A második találkozóra április 15-én az újszegedi sportuszodában kerül sor. Ha ekkor még nem dől el a párharc, a további időpontok: április 22. és 25. A döntőben és a harmadik helyért először május 2-án ugranak vízbe a csapatok.  
idegenben kell majd kezdődünk a két győzelemig tartó kisdöntőt. Erre csak azt tudom mondani, egy évvel ezelőtt sem mi számítottunk esélyesnek az Egerrel szemben, aztán mégis a mi nyakunkba akasztották a bronzérmet...

Gyöngyösi András edzőtől azt kérdeztük tegnap délelőtt, hogyan aludt az éjjel?
– Lényegesen jobban, mint az azt megelőző napokban... – válaszolta. – Úgy érzem, nem érdemtelenül jutottunk be az elődöntőbe. A legnagyobb riválisaink közül az Újpesttől három, a Fraditól pedig négy pontot szereztünk. A sors igazságtalansága lett volna, ha kipottyanunk a legjobbak vetélkedéséből. Azt viszont alaposan ki kell elemezni, miért szenvedünk már második éve a Szolnok és a Szentes ellen. Ez a két csapat elvette tőlünk annak esélyét, hogy harcban legyünk az alapszakasz második, harmadik helyéért.

A tréner elmondta, nagyon örül a rájátszásba kerülésnek, elvégre az olasz mellett a világ második legerősebb bajnokságában jutott a Szeged a legjobb négy közé.

– Az idei évadunk teljesen más, mint a tavalyi – folytatta az edző. – Megváltoztak a szabályok, erősebbek lettek a vetélytársak. Mégis az elődöntőbe jutottunk! Nagy dolognak értékelem, de nem fogunk emiatt hátradőlni. A Domino ellen senki sem ad esélyt nekünk. Én sem sokat, de... Emlékszem, a Szegedhez kerülésem előtt a Domino a mi medencénkben 16–1-re legyőzte a Betont. Sem előtte, sem azóta egyszer sem győzött a Szeged a „telefonosok" ellen. Már pedig nekem ez az egyik nagy álmom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A keletiek az esélyesek a feljutásra

A férfi kosárlabda NB I B csoportjában a keleti régió alapszakaszát a Bodrogi Bau-Vásárhelyi… Tovább olvasom