Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A nagyvezérrel egyeztettek

Szabadkán járt a Nemzetközi Jégkorongszövetség elnöke, a svájci René Fasel. Az 1994 óta az elnöki székben ülő sportvezetővel a Tisza Volán jégkorongcsapatának társadalmi elnöke, Bánáti Antal, és az elnökségi tag, Lippai Pál is tárgyalt.
A szegedi és szabadkai jégkorongsport sok mindenben hasonlít egymásra. Mindkét városban megszállott emberek tartják életben a világon népszerű sportágat. Szegeden Bánáti Antal társadalmi elnök és Lippai Pál elnökségi tag, míg a vajdasági településen Kern Imre, a Szabadkai Spartacus első embere.

A Volán és Szpartak között már évtizedek óta remek kapcsolat alakult ki, a felnőtt, az ifi, a serdülőcsapatok rendszeresen játszanak edzőmeccseket. Szegeden azért jobb a helyzet, mert a műjégpálya már fedett, Szabadkán viszont még mindig nyitott pályán játszanak.

– Kern Imre barátunk invitált a napokban vendégségbe Szabadkára – kezdte a beszélgetést Bánáti Antal –, ahol nem várt hírességgel találkoztunk. A vajdasági városba érkezett a Nemzetközi Jégkorongszövetség elnöke, René Fasel. A svájci sportvezető megtekintette azokat a terveket, amelyek szomszédunk új, modern fedett létesítményét ábrázolják. Lippai Pállal nekünk külön is sikerült egy órát beszélgetnünk az 1994 óta az elnöki székben ülő sportvezetővel. Fasel elismerően nyilatkozott a magyar jégkorongról.
Említettük, hogy a Volán és a Szpartak már évtizedek óta szoros kapcsolatban áll egymással. Ez a kapcsolat az ősztől még szorosabb lehet.

Lippai Pál (balról), René Fasel és Bánáti Antal Szabadkán találkozott. Fotó: DM/DV
Lippai Pál (balról), René Fasel és Bánáti Antal Szabadkán találkozott.
Fotó: DM/DV

– Kidolgoztunk egy közös programot, amely nagyon reméljük, mindkét városban továbblendíti a jégkorongot. Egy pályázatnak köszönhetően közös csapatokat indítunk a magyar bajnokságban, ez akár azt is jelentheti, hogy OB I-es csapata lehet a városnak. Mivel a két város közel van egymáshoz, így az edzések is könnyen megoldhatóak.
Fasel este elvégezte a kezdődobást a Szpartak–Bosznia-Hercegovina barátságos meccsen (11–2-re nyert a Szabadka), amit közel 500 szurkoló jelenlétében tekintett meg.

– Azért mi is kihasználtuk a lehetőséget – mesélt tovább Bánáti –, és segítséget kértünk az elnöktől. Mivel itthon mi sem dúskálunk edzőkben, ezért arra kértük, hogy a szakemberkeresésben segítsen. Az elnök megígérte, hogy megfelelő edzőt biztosít majd számunkra, így a szegedi hoki még jobb lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körkép 2010. 01. 16.

Tovább olvasom