Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A Pick-játékosok bizakodnak

Tizenkét órás utazás után tegnap, közép-európai idő szerint 16 órakor minden baj nélkül megérkezett Bresztbe, a Bajnokok Ligája csoportkörének második összecsapására a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A pénteken a klinikáról távozó Andjelkovics kivételével minden játékos Zoran Kurtes edző rendelkezésére áll a ma 15 órakor kezdődő mérkőzésen.
Krivokapicsra ezúttal is főszerep várhat. Fotó: Schmidt Andrea
Lehet, hogy volt olyan szegedi játékos, aki soha életében nem kelt még fel 3 órakor – a lefekvés az más. Tegnap azonban háromnegyed 4-kor indult a busz Ferihegyre, hiszen 7.15-kor már felszállt a varsói járat.
Elsőnek negyedórával az indulás előtt Szente Gábor érkezett, aki Nyíregyházán bizonyította, hogy nemcsak Puljezevics, hanem ő is jó formában van. Talán ennek volt köszönhető a frissessége is. Aztán jöttek a többiek, és ekkor derült ki, hogy a két sérült, Matics és Mezei is felépült, és játszhat a Breszt ellen.

– Varsóban egy különjáratú busz vár ránk, hogy biztosan elérjük a Moszkvába induló gyorsvonatot – magyarázta Lele Ambrus, a klub ügyvezető elnöke, akit egyébként Ákos fia vitt a sportcsarnokhoz autóval. Azzal a szándékkal vállalta a korai felkelést, hogy néhány biztató szóval indítsa útnak a társakat.

A varsói keleti pályaudvaron csatlakozott a társasághoz Pistrui László elnökségi tag és Skaliczki László szövetségi kapitány, ugyanis annak ellenére, hogy félig sem telt meg a járat, nekik az előző héten azt mondták: nincs már hely, így kénytelenek voltak csütörtökön elutazni, és Varsóban bevárni a csapatot. A vonaton aztán Dobozi Iván csillogtatta szerb tudását, és bizonyította, hogy az oroszhoz nagyon hasonló. Azonban az ő tudása is kevésnek bizonyult, amikor a fehérorosz határőr összeszedte az útleveleket, majd Bresztbe érve még negyvenöt percet várakoztatta a társaságot a pályaudvaron. A technikai vezetőt pedig a hivatala előtti folyosón hagyta.

Dobozi türelmét vesztette

Dobozi Iván még kedélyesen vette, amikor a lengyel–belorusz határon az útlevélkezelők, valamint a vámosok meglepték a vonatot, és elkezdtek kérdezősködni. Szerencsére a lengyel jegykezelő minden információt elmondott rólunk. Ám amikor a peronon várakoztatták a társaságot, aztán pedig kedélyes beszélgetés és kávézgatás után a folyosón dekkoltatták, akkor már elfogyott a türelme. Azt telefonálta, hogy hagyják ott, és a busszal menjen el a csapat. Akkor meg a határőr szólt közbe: azt már nem! Azért kibekkelte a társaság a szívélyes fogadtatást is. A technikai vezető harci kedve azonban nem csökkent, de ennek a társaság élvezhette az előnyét, hiszen a szállodában a legjobb szobákat kapták a szegediek.

Skaliczki László szövetségi kapitány, hogy a holtidőt valamivel kitöltse az emlékeiben kutatott: – Nem láttam még a Breszt Meskovot játszani, de ismerve a fehérorosz válogatottat egész biztosan nagyon jó átlövőik vannak nekik is, és szinte tökéletesen alkalmazzák a beálló helyzetbe hozását. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Picknek nincs esélye a győzelemre. De ahhoz meg kell ismételni a Ciudad Real, vagy a Dunaferr elleni jó teljesítményét.

Zoran Kurtes edző csütörötkön megkapta a Schaffhausen–Breszt mérkőzés kazettáját, és csak megerősíteni tudta a magyar kapitány véleményét.
– Sokkal rosszabbra készültem – állapította meg Vladan Matics, amikor a szállodában elfoglalta a társaság a helyét. De gyorsan hozzátette még: meggyógyultam, és szeretnék én is hozzájárulni a sikerünkhöz.
– Egy kicsit fáj a lábam, meg a karom, de a mérkőzés előtti edzés egészen biztosan meggyógyít – mondta Bajusz Sándor, a villámigazolt irányító. Sutka Norberttel pedig örömhírt közölt a kapitány: elárulta neki, hogy meghívja október 24-étől a válogatott edzőtáborába.

Az m1 vasárnap 13.10-től felvételről közvetíti a Breszt–Pick Szeged összecsapást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kell még egy erőcsatár

A Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli férfi kosárlabdacsapata egy hét múlva megkezdi szereplését az NB… Tovább olvasom