Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A Pick leiskolázta a Partizant

A temesvári férfi kézilabdatorna első napján a Pick Szeged 35–21-re verte a szerb Partizan Beograd együttesét.
Pick Szeged–Partizan Beograd 35–21 (17–9)
Temesvár, 800 néző. Pick Szeged: PULJEZEVICS – Ghionea 4, Krivokapics 5, Andjelkovics 2, DJURKOVICS 4, Osmajics 2, Zvizej 2. Csere: Marjanac (kapus), Herbert 1, Sutka 1, Lele 3, BENDÓ 3, Vadkerti 2, STAMATE 5, Petrea 1. Edző: Vladan Matics. Kiállítások 6, ill. 2. perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3.

– Nagyon meleg! Hú, de meleg! – mondogatták a Pick Szeged szerb kézilabdásai, amikor tegnap kora délután a hatvanéves évfordulóját ünneplő temesvári Politechnika tornájának nyitó mérkőzésére megérkeztek.

Izzadtak

Természetesen a magyar játékosok is ugyanúgy izzadtak, pedig akkor még be sem melegítettek. Ami pedig az utazást illeti, ha nincs az öt szerb kézilabdás, akkor maximum két perc alatt jutunk át a magyar–román határon. Így azonban negyedórás várakozásra késztették a csapatot.

Mivel szinte olyan távolságra van Temesvár, mintha a Pick Kecskemétre ment volna, ezért nem csoda, hogy semmi sem akadályozta a haladást. A szállodában pedig a Partizan Beograd játékosaiba botlottunk, s természetesen sok ismerősük volt Puljezevicséknek. Vladan Matics edző a torna első ellenfeléről elmondta, hogy nagy az ellentét a szerb főváros legnevesebb klubjában. Úgy tudja, még mindig két vezetése van a csapatnak, s ez rányomja bélyegét a felkészülésükre, a csapat kialakítására.

– Nem tudom, mi lehet az oka, de ahogy közeledünk a bajnoki rajthoz, úgy szaporodik a sérültek száma – állapította meg a csapatorvos, Szabó István. Elmondta, a korábbi sültek, Petrea, Andjelkovics, Bajusz, Bendó mellé Herbert és a kapus Marjanac is feliratkozott a problémások közé. Ráadásul Andjelkovicsnál a korábbi diagnózissal ellentétben mégis részleges izomszakadást állapítottak meg a vádlijában.

Andjelkovics jól mozgott

– Vagy rásérül az irányító, vagy pedig ettől kezdve nyugodtan játszhat – jegyezte meg a csapatorvos.

Az első percekben még nem, de ahogy telt az idő, úgy bizonyosodott be, hogy jó információval rendelkezik Vladan Matics edző. Ami azután következett, az már tetszett a mintegy félszáz Pick- drukkernek is, akik dobbal és hangos biztatással hajtották kedvenceiket. Ők pedig az első húsz percben összeszedetten védekeztek, s a támadásban is kevés pontatlanságot követtek el. Matics mester negyedórás játékot szánt Andjelkovicsnak, ám mivel az irányító jól mozgott, túlórázhatott.

– Most egészen biztosan összeszedettebben játszik a csapat – ígérte a mérkőzés előtt a csapatkapitány, Puljezevics, aki pillanatok alatt a temesvári közönség kedvence lett sorozatos bravúrjaival. De a társairól is csak felsőfokban írhatok, hiszen nagy akarattal és odaadással vetették magukat a küzdelembe. A biztos vezetés közben néhány figura végrehajtásába hiba csúszott, nem oda ment a labda, ahová képzelték, így a Pick szorításából a félidő végére egy kicsit kiszabadult a Partizan.

– Tetszik a csapat védekezése – összegezte az első félidőt Török Tibor, a Pick egyik támogatója. Ennek azután a folytatásban is meglett az eredménye, hiszen alig telt el a második félidőből nyolc perc, s már tíz gól volt (22–12) a két csapat között a különbség.

Teljes csapatcsere

A kapuban már Marjanac állt, a beálló Stamate, a szélső Bendó és Vadkerti, a ballövő Petrea, míg a jobb Sutka lett. Ez a fura felállás sem bizonyult eredménytelennek, hiszen a 45. percben már 13 gólos (28–15) előnyt szerzett a Pick. Előbb Bendó szórta a gólokat, majd Stamate köszönt be sorozatban a szerb kapuba.

– Na, ez szép volt – állapította meg Kis István pilóta, s gratulált Lele Ambrusnak Ákos fia hálószaggató találatához. A biztos győzelem után pedig a Pick-játékosok megköszönték a drukkerek sportszerű támogatását. Ugyanez járt a rendező klub 1986-os és az 1991-es bajnokcsapatának, akik ezt követően bebizonyították, a tudás nem kopott, csak az izmok mozognak másként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda Attila pótvizsgázik ezren

Csak két magyarnak, a szegedi Vajda Attilának (C1 1000 m), valamint Benkő Zoltánnak (K1 500 és 1000… Tovább olvasom