Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

A Pick Szeged három fronton szeretne helytállni

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata vasárnap megkezdi bajnoki szereplését. Úgy tűnik, hogy a Vladan Matics edző által felkészített együttesnek nem csupán a százhalombattai rajton, de a többi csoportellenfélnél sem kell különösebben megizzadnia a győzelemért.
A Pick Szeged július 23-án kezdte meg a felkészülését az új bajnokságra, s attól kezdve Vladan Matics edző és segítője, Vladimir Bankovics, valamint a kapusedző, Porobic Haris intenzív foglalkozásokat tartott, amelyeket két hétvége kivételével tornákon való részvétel fűszerezett meg. Mint ismert, a bajnoknál a szerb mag két fővel – Marjanac, Osmajics – gyarapodott, de tovább bővült az idegenlégiósokat adó országok köre: Ghionea, Stamate és Petrea román nemzetiségű, Zvizej pedig szlovén. Ez pedig azt jelenti, hogy nemcsak nyelvi nehézségek adódtak, hanem a különböző játékstílust is egységesíteni kell.

Ezt a helyezést várja a DM és a DV: 1.

Ezt a bajnokságot címvédőként vívja meg a Pick Szeged, s mint ilyet egészen biztosan minden rivális le akarja tolni a trónról. A megváltoztatott bajnoki lebonyolítás első csoportkörében akár azt is mondhatjuk, hogy nincs igazi ellenfele Vladan Matics csapatának. Az első igazi nagy erőpróbát a Bajnokok Ligája csoportkörének idegenbeli mérkőzései jelentik majd. Kérdés, hogy addigra mennyire sikerül egységessé tenni a langyos hazai pontvadászatban a hat új játékossal felálló csapatot. Puljezevicsék arra már az előkészületek során bizonyságot tettek, hogy tudnak jól, sőt kitűnően is játszani. Bár azt tartják, hogy a bajnoki címet könnyebb megszerezni, mint megtartani, ennek ellenére az első hely megismétlését várhatjuk a Pick Szegedtől.
– Egy olyan csapatnál, amelyben hat új játékost kell beépíteni a legjobb módszer az összegyúrásra a mérkőzések sorozata. Ezért gondoltuk azt, hogy sok tornán indulunk – árulta el Vladan Matics edző.

A Tisza-parti gárda, mintegy bemelegítésként két héttel a felkészülés megkezdése után a szlovákiai Érsekújváron tesztelte a tudását. A kupa védőjéhez illően, harmadszor is megszerezte a díszes trófeát. Röpke egy héttel később azonban jött a velenjei hidegzuhany, ahol a hat csapat között a hatodik lett a Pick, mégpedig úgy, hogy valamennyi ellenfelétől vereséget szenvedett. Miután ezért senki nem dicsérte meg a játékosokat, újabb egy héttel később, Temesváron a nemzetközi tornán már egy teljesen más arcát mutató szegedi együttes lépett pályára.

Az már nem is hatott nagy bravúrként, hogy a Partizan Beogradot és a temesvári Politechnikát legyőzték, annál nagyobb fegyverténynek számított, hogy a spanyol bajnoki ezüstérmes Portland San Antonio gárdája is lógó orral vonult le a Pick elleni mérkőzés után a pályáról. A klubvezetés ekkor már elégedetten konstatálta, hogy van betyárbecsület és akarat az új Pick Szegedben is. Ghionea, Stamate, Zvizej, Marjanac többször is bizonyította, hogy erőssége tud lenni Matics edző együttesének.

– Csak a balátlövő poszton van lemaradás. Osmajicsnak és Petreának még idő kell a beilleszkedésre – állapította meg Lele Ambrus, a klub ügyvezető elnöke. Mintha csak a sportvezetőt akarta volna megcáfolni a román átlövő, aki a franciaországi túrán már szórta a gólokat. Osmajics pedig a jó védőmunkája mellett hatalmas lövéseivel jelezte, hogy óriási tartalékok vannak még benne.

– Természetesen azt várjuk a csapattól, hogy védje meg a bajnoki címet, s amennyiben lehet, a Magyar Kupát is hódítsa vissza. A Bajnokok Ligájában pedig minél tovább maradjon állva – fogalmazta meg a célokat Pistrui László, elnökségi tag, a főszponzor Szeviép képviselője.
A Pick Szeged első bajnoki csoportmeccsét vasárnap 18 órakor Százhalombattán játssza. Természetesen mindenki Puljezevicsék győzelmét várja.


Menetrend

A Pick Szeged NB I-es férfi kézilabdacsapatának csoportmérkőzéseinek rendje. Szeptember 9., 18 óra: Százhalombatta–Pick Szeged; szept. 12., 18: Pick Szeged–Tatabánya; szept. 15., 17: Pick Szeged–Nyíregyháza; szept. 21., 18: Debrecen–Pick Szeged; szept. 25., 18: Pick Szeged–Hort; szept. 29., 17: Mezőkövesd–Pick Szeged; október 17., 18: Pick Szeged–PLER; okt. 20., 17: Pick Szeged–Százhalombatta; november 2., 18: Tatabánya–Pick Szeged; nov. 14.: Pick Szeged–Debrecen; nov. 21., 18: Nyíregyháza–Pick Szeged; nov. 28., 17.30: Hort–Pick Szeged; december 1., 17: Pick Szeged–Mezőkövesd; dec. 8., 18: PLER–Pick Szeged. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szávay és Uhlirová nem bírt a tajvani párossal

A Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang tajvani kettős két játszmában legyőzte a Szávay… Tovább olvasom