Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A Pick Szeged nem él az újrajátszás lehetőségével

A Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottsága tegnap tárgyalta a Pick Szeged óvását a Dunaferr elleni mérkőzésen történtek miatt. A grémium megállapította a műhibát, újrajátszást rendelt el, aminek lehetőségével a Pick Szeged nem élt. Így holnap 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban – ingyenes a belépés – dől el, hogy szombaton ki kezdi meg Veszprémben a döntőt.
Mint ismert, az elmúlt szombati Dunaferr–Pick Szeged férfi NB I-es kézilabda-mérkőzést műhiba miatt megóvta a Tisza-parti klub vezetése. A rendes játékidőben 29–29-re végződött összecsapáson a versenykiírásnak megfelelően hétméteresekkel kellett eldönteni a győzelmet. A büntetődobás első öt résztvevőjének párbaja, amelyet a vendégcsapat kezdett sorsolás után, döntetlenül (3–3) végződött, így következett az újabb öt-öt hétméteres. A versenykiírás szerint azonban ezt már nem a szegedieknek kellett volna kezdeniük, hanem a hazaiaknak. A zsűri elnöke (Kabók József), valamint a játékvezetők (Kékes Csaba és Kékes Pál) ezt másként tudták, s a vendégekkel kezdették a dobást. Mivel ezzel, érzésük szerint, hátrányos helyzetbe került a Pick, ezért nyúltak az óvás fegyveréhez.

– Nekünk ezzel az a célunk, hogy kerüljön nyilvánosságra, a szabályokat mindenkinek mindenkor be kell tartani. Mi nem akarjuk minden áron újrajátszani a dunaújvárosi mérkőzést, de igenis ragaszkodunk ahhoz, hogy ismerjék el a műhibát – jelentette ki a tegnapi budapesti tárgyalás előtt Pistrui László, a klub elnökségének tagja, a főszponzor Szeviép képviselője.

– Több mint két órán át tárgyalták a beadványunkat. A testület hat bizottsága is elismerte, hogy a mérkőzésen jelen lévő hivatalos személyek hibát követtek el, mert nem a szabálykönyvben rögzítetteknek megfelelően végeztették el a büntetődobásokat. Ezért az újrajátszást javasolták. De kifejtettem, hogy a bajnokság szorosságára és az alapállásunknak megfelelően elállnánk az újvárosi mérkőzés újrajátszásától, eltekintünk a további eljárás lefolytatásától és a határozat meghozatalától. Szeretettel várjuk a Dunaferrt szerdán! – jelentette ki Lele Ambrus ügyvezető elnök.

Így holnap 18 órakor Szegeden dönti el a két csapat, hogy szombaton 16.15-től, tévés mérkőzésen, ki lesz a PLER-Airporton három mérkőzéssel túljutó Veszprém döntőbeli ellenfele. Mint ismert, a Pick Szeged vezetése úgy döntött, tekintet nélkül, ki melyik csapat szurkolója, ingyen tekintheti meg az összecsapást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még nem bajnok a Loki

A labdarúgó Borsodi Liga 27. fordulójában a Debrecen sima vereséget szenvedett Újpesten, így a… Tovább olvasom