Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

A rájátszásban még javíthat a HNKC SE

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata, teljesítve a minimális célt, a bajnokság alapszakaszát a 8. helyen zárta.
A Hódmezővásárhelyi NKC utolsó két mérkőzése az egész alapszakasz „tükre" volt. A Vác ellen hat góllal kellett nyerni a nyolc közé jutáshoz – fantasztikus második félidővel, héttel, 29–22-re győztek Wolfék –, majd Dunaújvárosban 40–20-ra kaptak ki. Hegy és völgy.

– Az indulásnál megfogalmazott tervet, a nyolcba kerülést teljesítettük – kezdte értékelését Buday Ferenc vezetőedző. – A rajtkor még nem lehetett tudni, mire lesz képes az együttes velem, illetve új szponzor is került a klubhoz. Célba értünk, de a produkcióval kapcsolatban bőven van hiányérzetem. Ég és föld között ingadozott a teljesítményünk.
A szakember elmondta, egyénileg a játékosoktól és a csapat egészétől is többet várt. Hozható partikat buktak el (például: a két Vasas elleni, a Halassal szemben Vásárhelyen), s emellett a legjobbaktól általában nagykülönbségű vereségeket szenvedtek. De azért akadtak pozitívumok is:

– A visszajelzések alapján, úgy tudom, több munkát végeztünk, mint a 2004/2005-ös sorozatban, és a játékosok, ennek köszönhetően is, fejlődtek. Ez a forma azonban nem stabil, a jövőben azért kell dolgoznunk, hogy azzá váljon. Olyanná, amint azt elvárják tőlünk és amilyennek egy komoly élvonalbeli együttesnél lennie kell. Ezt segítette, hogy délelőttönként – a hódtói suli tanáraival egyeztetve – negyven percet gyakorolhattunk. Nem akarom külön értékelni a csapat tagjait, mindenkinek akadtak jó mérkőzései és mélypontjai egyaránt. Azt viszont kijelenthetem, hogy Körmöczire, Nyikolajenkóra, Gaálra, Wolfra, Jókaira, Jenőfire, Ancsinra, Mucsira és Siposra hárult a legtöbb felelősség, teher. A többieknek még akad pótolnivalójuk. Bartustól és Sztupakovától meg is váltunk, míg a 14 éves tehetséges Fehér Viktória csatlakozott a felnőtt kerethez.

Az említett hullámzó teljesítménynek az edző és a játékosok is keresték, kutatták az okát, sokat beszélgettek erről, és az esetleges megoldásokról. Buday úgy véli, a női lélek szeszélyessége, kiszámíthatatlansága az egyetlen ésszerű magyarázat.

A HNKC SE péntekig Békéscsabán edzőtáborozik. Ezt követően a play off-rajtig hátralévő két hét pedig a taktika és technika csiszolására szolgál, edzőmeccsekkel. És a rájátszás: – A Halas és a Vasas ellen otthon és idegenben is nyerhetünk, és a Cornexi hódtóiban való legyőzése sem lehetetlen. Ha ez megvalósul, előreléphetünk a 8. helyről, ehhez viszont meg kell szakadni a pályán és csakis a közös célra szabad összpontosítania mindenkinek – zárta beszélgetésünket Buday Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fedett uszoda a láthatáron

A szegedi emberek vágya már régóta egy korszerű fedett uszoda. Tegnap a városházán Botka László… Tovább olvasom