Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A szegedi kézilabda nagyjai

A Délmagyarország és a Délvilág sportrovatának szervezésében sportújságírók szavaznak a szegedi kézilabdázás nagyjairól, az Álomcsapatról. Hamarosan kiderül, melyik az a hét játékos, aki bekerülhet a legendás csapatba, illetve ki lesz ennek a nem mindennapi gárdának a képzeletbeli trénere...
Vajon Nagy László bekerül-e az Álomcsapatba? Fotó: MTI
A napokban gondoltunk egy merészet. A Délmagyarország és a Délvilág sportrovata lázas szervezésbe kezdett. Ötletünk az volt, hogy összeállítsuk a szegedi férfi kézilabdázás Álomcsapatát. Nem egyedül. Segítséget kértünk sportújságíró kollégáinktól. Csongrád megyéből és a fővárosból szavaztak, illetve még mindig szavaznak a nem mindennapi összeállítású együttesre.

Izgalmas játék és verseny kezd kialakulni. Egyelőre legyen titok, hogy miként áll a voksolás. Minden posztra (kapus, jobbszélső, jobbátlövő, irányító, beálló, balátlövő, balszélső és edző) három-három személyt jelöltünk. A kollégák egy játékost az Álomcsapatba nevezhettek, míg egyet a B együttesbe. Aki az elitgárdába kapott besorolást, az három ponttal gazdagodik, míg aki a B-be, az eggyel. Hatalmas a verseny, izgalmas csaták alakultak már ki, egyre több szavazat gyűlik össze.

Természetesen nem voltunk könnyű helyzetben, mert a posztokra több jelöltünk is volt. Lehet majd vitatkozni velünk – szombaton megtudhatják az olvasók, hogy kik a jelöltek –, lehet, hogy a sportbarátok másokat jelölnének, de ez a mi döntésünk. Játéknak vesszük, és annak is szánjuk. Szeretnénk így megemlékezni az elmúlt időszakról, arról, hogy a szegedi férfi kézilabda immár 26 éve az NB I-ben küzd. Emlékezni arra, hogy mennyi szép győzelmet ünnepelhetett az újszegedi sportcsarnok közönsége.

Nemcsak egykori, hanem mai, azaz aktív játékosok is szerepelnek a listán. Több mint harminc (!) sportújságíró voksol, így áll össze majd az Álomcsapat. Mi már látjuk a részeredményt: akad izgalom bőven. Vannak olyan posztok, ahol döntetlenre áll a meccs a játékosok között. Ki lesz a győztes? A szegedi férfi kézilabda. Merthogy a Tisza-parti város ontotta, és még ontja a nagy játékosokat. Olyanokat, akiket Európa ismer. Klasszisok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Henry

Szerencsésnek vallom magam. Mázlistának, mert láttam már élőben játszani. Élmény! Egy zseni! Thierry… Tovább olvasom