Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

A szegedi kosárlabdabíró főszereplő volt az Európa Játékokon

A szegedi Tóth Cecília sohasem feledi a minszki Európa Játékokat. A kosárlabda-játékvezető fújta a férfi 3×3-as döntőt. A Szeged KE egykori játékosa szépen lépked előre a ranglistán, egyre komolyabb meccseket vezet. Álma, hogy olimpián szerepeljen játékvezetőként.
– Mekkora élmény volt részt venni a Fehéroroszországban megrendezett Európa Já­­tékokon?
– Hatalmas élmény volt, já­tékvezetői pályafutásom eddigi legmeghatározóbb élménye, nagyon szívesen gondolok vissza az ott eltöltött napokra. Hatalmas megtiszteltetés akar játékvezetőként is képviselni az országot egy ilyen rangos ese­ményen.

– Mi volt a legkellemesebb emléke?
– Több kellemes élményt tudnék felsorolni, de a legkedvesebb közülük természetesen az, amikor megtudtam, hogy én fújhatom a férfi döntőt. Női játékvezetőként az ellenkező nem döntőjét fújni hatalmas dolog. 3×3-ban egyébként szerencsére nem tesznek különbséget férfi és női között küldés szempontjából, az érdekli őket, milyen vagy a pályán, és a pályán kívül mennyire tudsz beilleszkedni az adott játékvezetői csapatba.

– Mennyire sikerült megismerni Minszket?
– Sajnos városnézésre nem nagyon jutott idő. Az első nap lehetett volna, de balszerencsémre törölték a járatomat Budapesten, úgyhogy a turistáskodás emiatt nekem kimaradt.
Játékosból bíró. Tóth Cecília (jobbról a harmadik) hatalmas élménnyel gazdagodott Minszkben. FOTÓ: FACEBOOK
Játékosból bíró. Tóth Cecília (jobbról a harmadik) hatalmas élménnyel gazdagodott Minszkben. FOTÓ: FACEBOOK
– Más sportágak versenyeire is eljutott?
– Mivel minden játéknapon 11-12 óra körül kezdtünk, amit megelőzött egy játékvezetői elemzés korábbi napok, tornák tapasztalataiból, így nem volt idő más sportágat megfigyelni. Ezt azért sajnálom, jó lett volna egy-két eseménybe belelesni. Viszont szerencsém volt, ko­­rábbi szegedi csapattársam, Jáhni Zsófi játékát figyelhettem a 3×3-as tornán, ami hatalmas büszkeséggel töltött el. Jó volt ne­­ki kívülről szurkolni.

– Miért lett játékvezető?
– Egy játékos karrierjében eljön az idő, amikor választani kell, nálam négy éve fogalmazódott meg először az a kérdés, hogy miként tudnék közel ma­­radni a sportághoz, miként tudnék segítségére lenni a ma­­gyar kosárlabdázásnak. A játékvezetés mellett döntöttem, és azt hiszem, jó döntést hoztam. A szövetségtől olyan lehetőségeket és támogatást kapok, amiért örökké hálás le­­szek nekik.

– Milyen tervei vannak játékvezetőként?
– Mindenképpen nemzetkö­­zi karrier a hosszú távú célom, ezt építem, és bízom benne, hogy sikeres leszek. Mind a rendes, azaz az öt-öt elleni játékban, mind a 3×3-ban ez a célom. És az álmaim között szerepel, hogy egyszer olimpián vezetek meccseket, ezt szeretném elérni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-bajnok lett a szegedi asztaliteniszező, Vitsek Iván

Európa-bajnok lett a szegedi asztaliteniszező, Vitsek Iván
Nagyszerű sikert ért el a Floratom Szeged játékosa. Vitsek Iván aranyérmes lett a Budapesten… Tovább olvasom