Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A szegedi röplabdát a lelkesedés is mozgatja

Két lelkes fiatal és a szponzorok jóvoltából úgy tűnik, kibontakozóban van egy ütőképes röplabdacsapat Szegeden. A férfigárda a legmagasabb osztályban már a legjobb négy közé jutott, míg a női együttes valószínűleg a következő bajnokságban már az NB II résztvevője lesz.
Mint a mesében, úgy kezdődött a szegedi röplabda újjászületése. A fiatal testnevelő, Varga Tamás, aki természetesen meg volt „fertőzve" a röplabdával, gondolt egy merészet, s elhatározta, ismét feléleszti a röplabdát. Ekkor 2005-öt írtunk. Ennek az elhatározásnak a megvalósításában társra is akadt Dávid Tibor személyében. A két fiatal aztán munkához látott, s bejegyezték az új klubot.

– Egyre többen kopogtattak a régiek közül az ajtónkon. Az első időszakban a tagdíjakból tartottuk fel magunkat, s indultunk el az NB II-ben. Előbb Hulmann Zsolt volt az edzőnk, majd megnyertük Nusser Elemért is a tervünknek. Az előbbi volt a felnőtt, míg az utóbbi az utánpótlás edzője – idézte fel a kezdeteket Varga Tamás elnök, aki természetesen még edzőséget is vállal.

A sikeres múltra épült szegedi röplabda természetesen olyan erőt képviselt, hogy mindössze egyetlen évet töltött el a sportág harmadik vonalában. Az osztály megnyerése után tavalyelőtt megragadtak a Liga-bajnokságban, majd az elmúlt évben már a legjobbak közé verekedték magukat. Most pedig meglepetést – sajnos negatívat is – meglepetésre halmoznak.

Egységben az erő. A HPQ Szeged pályája egyre feljebb ível. Fotó: Segesvári Csaba
Egységben az erő. A HPQ Szeged pályája egyre feljebb ível.
Fotó: Segesvári Csaba

– Az igazsághoz tartozik, hogy legelőször a női vonal erősödött meg, így ma már hetven leány és ötven fiú röplabdással foglalkozunk. Az előbbiben egyelőre keressük azt a támogatót, aki fedezni tudná az NB II-es szereplés költségeit. Egyébként az eddigi szponzorainknak – Starcopy, HPQ, Schonox, Rappai csavar, város – csak köszönettel tartozunk.

Hogy nem csupán szavak azok, hogy kiváló munka folyik a klubban, bizonyítják az utánpótlás-nevelésben elért eredményeik. A serdülő- és a gyermekcsapat országos bajnok. Az előző tavaly is az volt. Posztós Bendegúz és Bozóki Bence serdülőválogatott, hatan pedig az ifjúságiak címeres mezét húzzák fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gőzerővel készül a Vásárhely a januári rajtra

Az ASA-Consolis-HNKC NB I-es női kézilabdásai kéthetes szünet után december 1-jén kezdték a… Tovább olvasom