Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A Szegedi Tudományegyetem vívóklubját már jegyzik

Drevenka Péter a Patrónus program támogatásával főállású edzőként tevékenykedik. Beszélgetésünkből kiderült, hogy eredményekben érzékelhetően nagy lépésekkel fejlődik a Szegedi Tudományegyetem vívóklubja.
A Szegedi Tudományegyetem vívóklubjának hatvan tagja már a jól megérdemelt nyári vakációját tölti. Azért illettük a teljesítményüket pozitív jelzővel, mert hosszú szünet után a fiatalabb korosztályban pontszerző helyen végeztek az országos döntőben. Mind a gyermek, mind pedig az újonc csapat a tizenegy együttes között az ötödik helyen végzett. A helyezés értékét növeli, hogy a szegediek előtt csak fővárosi klubok végeztek. Egyéniben a gyermek korcsoportban Kiss Tibor edző tanítványa, Bakó Tamás a dobogó harmadik fokára állhatott.

A tavaly szeptemberben elkezdődött csapatépítésnek az az eredménye, hogy tizenhat gyerek egyre jobban megismeri a vívást. Ez pedig a vezetőedző, Drevenka Péter, valamint segítői, Nagy Ágnes Virág és Kiss Tibor edző kiváló munkáját dicséri.

– Nem szeretnénk ennyivel beérni, s szeptembertől újabb toborzásba kezdünk – mondta Drevenka Péter, majd így folytatta: – Megragadva az alkalmat várjuk a Krúdy Gyula Szakközépiskola tornatermében a 8–10 év körüli fiúkat és leányokat. Már most bekapcsolódtunk a Gellért Szabadidő Központ nyári táborába, ahol öt héten keresztül, hetente két alkalommal vívóleckét adunk a gyerekeknek. Egyébként érezzük Gellért Ákos vívómúltjának és edzői tevékenységének áldását, hiszen éppen ő volt az, aki helyet adott és nagy segítséget nyújtott az országos serdülőbajnokság zavartalan megrendezéséhez. Hogy ez nem csak öndicséret, bizonyítja, hogy az országos szövetség nekünk ítélte a következő évi ob házigazda szerepét. Munkámhoz egyébként nagy segítséget kapok még a volt szegedi edzőtől, Dudás Zoltántól, aki jelenleg az amerikai Princeton Egyetem vezetőedzője. Általa olyan eszközökhöz jutottam, amelyekkel könnyebben el lehet sajátíttatni a vívást.

A Szegedi Tudományegyetem vívóklubja nem feledkezik meg a régi versenyzőkről sem. Amellett, hogy szívesen látják az edzéseken az idősebb korosztályt, egyben segíti a versenyeztetésüket is. Az OSC által amatőröknek rendezett Roden-kupán a hetven induló közül a szegedi Ferke Norbert bizonyult a legjobbnak, Nagy Zsolt pedig a bronzérmes helyen végzett. Az országos főiskolai és egyetemi bajnokságon a Szegedi Tudományegyetem versenyzői közül a Tóth Annamária, Oláh Zsófia, Molnár Katalin alkotta párbajtőrcsapat 2. lett. Egyéniben Tóth végzett az első helyen.

– Szeretnénk egy állandó vívótermet, ugyanis a Krúdyt már kinőttük a népes előkészítő csoport miatt. Az elért eredményeinkre építkezve elérhető célnak tartom azt, hogy csapatban a legjobb négy közé kerüljünk. Egyéniben pedig két vívónkat várom a nyolcas döntőbe – árult el a tervekből Drevenka Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi Gábor 32 ezredre az első helytől

A motoGP versenyzői a hétvégén Doningtonban száguldanak a világbajnoki pontokért. Talmácsi Gábor… Tovább olvasom