Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

A Szegedi VSE tájékozódási futói ismét diadalmaskodtak

A Szegedi VSE tájékozódási futó szakosztálya a Kiskunhalas melletti Kakas-hegyen megrendezett országos csapat és egyesületi váltóbajnokságon nemcsak a versenypályán, hanem a rendezésben is diadalmaskodott.
A Szegedi Vasutas SE tájékozódási futó szakosztálya rendezte az országos csapat- és egyesületi váltóbajnokságot. A kétnapos rendezvény helyszíne a Kiskunhalas melletti Kakas-hegy volt. A közel 800 fős mezőny a halas környéki homokbuckás, részben nyílt terepen mérte össze felkészültségét.

A szegedi rendezők ismét kitettek magukért. A résztvevőktől csak dicséretet kaptak, s ami eléggé ritka: sem óvás, sem reklamáció nem történt. Szokol Lajos szakosztályvezető és csapata ismét magas színvonalon szervezte meg és bonyolította le a sportág legjobbjainak küzdelmét.

A verseny legeredményesebb klubja – igaz csupán egyetlen ponttal – a Szegedi VSE lett, megelőzve az örök rivális PVSK-t. A Gera Tibor és Szerencsiné Csamangó Jusztina edző által felkészített SZVSE-s tájfutók három kategóriában nyertek bajnokságot.

– Az ifjúsági fiúknál szoros küzdelemben lettünk aranyérmesek. A serdülő lányok viszont esélyeshez méltóan végeztek az első helyen. A junior lányok a MOM-mal vívott nagy csatában szerezték meg a győzelmet. A felnőtt lányok Szerencsi Ildikóval és a két már szenior korúval felállva a nagyszerű második helyen végeztek. Balogh Piroska és Szabó Andrea most is bizonyította: elnyűhetetlen! Az egyesületi váltó ob-n a lányoknál rajt-cél győzelmet arattunk, s amióta megrendezik ezt a bajnoki formát, amelyben 14 évestől a felnőttig minden korosztály szerepel, még nem kaptunk ki. A fiúk kiélezett küzdelem után állhattak fel a dobogó második fokára. Ezen a napon is sikerült a pécsieket egy ponttal megelőzni. Hiszen a fiúknál ők nyertek, a lányoknál a másodikak lettek, de a szegedi második számú női csapat a még ponthozó hatodik helyet szerezte meg, s ez döntött – mondta Gera Tibor edző.

A szegediek eredményei, országos csapatbajnokság, F14: 4. SZVSE (Vajda Balázs, Apjok Dániel, Gera Tamás). F18: 1. SZVSE (Bereczki Máté, Horváth Tamás, Pálinkó Márton). N16: 1. SZVSE (Tóth Réka, Szokol Mónika, Juhász V. Renáta). N18: 3. SZVSE (Farkas Mariann, Kakuk Zsófia, Szokol Boglárka). N20: 1. SZVSE (Szerencsi Dóra, Nagy Virág, Zsigmond Tímea). N21: 2. SZVSE (Szerencsi Ildikó, Balogh Piroska, Szabó Andrea).

Egyesületi váltóbajnokság, nők: 1. SZVSE I. (Farkas Dóra, Tóth Réka, Zsigmond Tímea, Szerencsi Dóra, Szerencsi Ildikó), 6. SZVSE II. (Vass Flóra, Szokol Mónika, Juhász V. Renáta, Nagy Virág, Balogh Piroska). Férfiak: 2. SZVSE (Vajda Balázs, Pálinkó Márton, Bereczki Máté, Horváth Tamás, Sinkó János).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilépett az azonos nevű olimpikon árnyékából Horváth Gábor

Talán most már az egész kajakos és kenus társadalom is tudja, ki az a szegedi Horváth Gábor. Sokáig… Tovább olvasom