Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

A szerbek sem pezsgőztek az Eb-n

A Pick Szeged három szerb válogatottja, Andjelkovics, Krivokapics és Djurkovics, tegnaptól már együtt edz társaival. Egyértelműen csalódottak voltak nemzeti együttesük Eb-szereplésével.
Lendvay (labdával) és Djurkovics csatáját legtöbbször az utóbbi nyerte. Fotó: MTI
Az elmúlt csütörtökön befejeződött a svájci Eb a szerb kézilabda-válogatottnak is. Déli szomszédunk együttese, bár nem sok sikerrel, s eleve hátrányból indulva, jóval elmaradva a kitűzött céltól csak a kilencedik helyen végzett. Azért mégiscsak jobban szerepeltek, mint a magyar válogatott, amelyet a szövetség vezetése az 1–6-ba várt...

Nagy volt a várakozás

– Nagy ambícióval érkeztünk Svájcba. Optimizmusunkat arra alapoztuk, hogy nagyon jól ment a csapatnak az előkészület során – kezdte a visszaemlékezést Daniel Andjelkovics, aki a válogatott egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa volt. – Sajnos már az első, az Izland elleni mérkőzésen kiderült, hogy valami nem stimmel.

– Nekünk soha nem feküdt az északi stílus – vette át a szót Milorad Krivokapics, aki testvérével a horvátok elleni mérkőzésen remekelt. – Talán jobb lett volna, ha Magyarországgal kezdünk. De utólag ez már csak okoskodásnak tűnik. A vereségek aztán nagyon rossz hatással voltak a csapatra, s ez a későbbi teljesítményünkre rányomta a bélyegét. Bár a középdöntőben már semmi esélyünk sem volt, hiszen nulla ponttal folytattuk.

Sterbik a Kárász utcán

Lassan már hozzászokhatunk, ha a szerb válogatott, vagy a Ciudad Real játékosai szabadságot kapnak, akkor a világ egyik legjobb kapusa, Sterbik Árpád megjelenik Szegeden. Ezt tette tegnap is: újságot vásárolt, betért egy vendéglőbe, majd végigsétált a Kárász utcán. Természetesen a kávézóban találkozott a Pick Szeged szerb idegenlégiósaival is. Arról nem szól a fáma, hogy kiértékelték-e a rossz Európa-bajnoki szereplést.

Értékelés előtt


A szerb válogatottnak meg kellett volna táltosodni ahhoz, hogy a középdöntőből a legjobb négy közé kerüljön. Hiszen Oroszország 4, Izland és Dánia 3-3, míg Horvátország és Norvégia 2-2 ponttal lépett tovább, addig Vujovics kapitány válogatottja nullával érkezett.
– A mi játékunkban sok a ha. Nem is érdemes rajta rágódni, ki kell értékelni minden egyes mérkőzésünket, s le kell vonni a tanulságokat – állapította meg Ratko Djurkovics, aki minden egyes mérkőzésen pályára lépett, de csak védekező feladatot kapott a szövetségi kapitányától.

– Például amikor a magyar válogatott ellen játszottunk, a mérkőzés előtt mindenki azt mondta, hogy én ismerem a legjobban a magyar átlövőket, ezért nekem kell védekeznem Nagy Lászlóval szemben. Ez azért volt furcsa, mert én világéletemben a másik oldalon szoktam tenni ezt. Azt hiszem, jól megoldottam a feladatot – mondta a Pick Szeged idegenlégiósa.

A legjobb nyert

Mindhárom játékos megerősítette, hogy a franciák megérdemelten lettek a legjobbak, mert a legjobb formában lévő válogatottal rendelkeztek. A kitűnő kapusteljesítmény mellett minden poszton nagyon jól képzett és felkészült játékossal dicsekedhettek. Gyorsak, technikásak és küzdőképesek.

Mindannyian kijelentették: jó, hogy gyengébb csapatokkal kezdik a bajnokságot, mert a sorozatmérkőzések elég sokat kivettek belőlük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely: nagyon messze az élmezőnytől

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata meglepetésre, bravúrra készült, de az elmaradt. A papírforma… Tovább olvasom