Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A szerelem és a futball

A szentesi születésű Kecskés Tamás (29) remek idényt zárt az NB I-es Paks labdarúgócsapatával. A középpályás az ötödik helyen végzett az atomváros együttesével. A kiváló fizikummal rendelkező labdarúgó megtalálta számítását a Tolna megyei városban, jól megy neki a játék, és még a szerelem is oda köti.
– Lassan tősgyökeres paksi lesz.

– Két idényt húztam le a Tolna megyei együttesben, most a harmadik szezonra készülök. Jól érzem magam a városban, a csapatnál, itt minden rendben, csak a futballra kell koncentrálnunk.

– Az elmúlt idényben az ötödik helyen végeztek, gondolom, elégedettek voltak a vezetők, a szurkolók.

– Minden várakozást felülmúltunk, hiszen a kezdés előtt az volt a célunk, hogy harcoljuk ki a biztos bennmaradást. Ezt alaposan túlszárnyaltuk, a csapat remekelt, és nekem is jól ment a játék, életem egyik legjobb szezonját futottam.

– Ez a siker főként azért kiváló teljesítmény, mert a Paksnál nem szerepel légiós.

– A klub filozófiája, hogy nálunk csak magyar labdarúgó szerepeljen. Ehhez tartja magát a vezetés, és ezen nem is akarnak változtatni.

– Szereti Paksot?

– Igen, kedvelem, hiszen én is kisvárosból származom, az MTK-s évek után Siófokon játszottam, ahol a nyarat leszámítva nem volt nagy élet, így nem volt nehéz megszoknom itt élni. Mivel Beával, a szerelmemmel itt ismerkedtem meg, így még több dolog is a városhoz köt. Egyelőre az esküvő nincs tervben. Sok helyi barátra tettem szert, és szerencsére Szentes sincs messze.

A szentesi születésű Kecskés Tamás (balról) az NB I-es paksi labdarúgócsapat egyik erőssége. Fotó: DM
A szentesi születésű Kecskés Tamás (balról) az NB I-es paksi labdarúgócsapat egyik erőssége. Fotó: DM

– Sokat jár haza?

– Amikor pénteken van bajnokink, akkor már este megyek, de sokszor a szombati meccsek után is otthon vagyok. Azért a barátok nagy része a szülővárosomhoz köt.

– Mit szól ahhoz, hogy Koncz Zsolt lett a szentesi csapat vezetőedzője?

– Ennek nagyon örültem, éppen a Délmagyarországból értesültem a hírről. Jó döntés volt, és bízom benne, hogy több egykori szentesi futballistát is sikerül visszacsábítani, mert a város megérdemel egy jó csapatot.

– Mit várnak az új NB I-es szezontól, amely immár 12 csapattal zajlik majd?

– A magyar futball fejlődése szempontjából szerintem jó döntés volt, hogy kevesebb csapat szerepel a legmagasabb ligában. Jóval kiélezettebb lesz a küzdelem, kemény csatákra számítok. Ha az elmúlt szezonbeli produkciónkat megismételnénk, akkor az csodás lenne, de a realitás a biztos középmezőnyben való végzés lenne.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Eb-t rendezhet

A hétvégén Auronzóban rendezték az első nemzetközi és klub sárkányhajó-Európa-bajnokságot, ahol a szegedi sikerek mellett annak is örülhettünk, hogy eldőlt: a második Eb-nek 2017- ben Szeged lesz a házigazdája. Tovább olvasom