Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A sztárbáty árnyékában

A Pick Szeged saját nevelésű játékosa volt a BL-győztes Barcelona egyik sztárjának, Nagy Lászlónak az öccse is. Levente azonban immár két és fél éve nem szülővárosának csapatában véd. Nyíregyháza után immáron másfél éve a szlovák Érsekújvár első osztályú együttesének kapuját védi.
– Nem zavarom? Mert úgy hallom, utazik.
– Nem. Ha majd rendőrt látok, leteszem a telefonomat. Egyébként éppen Érsekújvárra utazunk. Aztán pedig jövünk vissza Dunaújvárosba előkészületi mérkőzést játszani.

– Miért a többes szám?
– Mert nem én vagyok az egyedüli szegedi a csapatban. Tavaly nyáron sikerült a Visy Norbertet is leigazoltatni. Egyébként a klubvezetés már többször hangot adott annak, hogy elégedettek Norbival.

– Tud már szlovákul?
– Nem vagyok a szlovák nyelv elsajátítására rákényszerítve. Érsekújváron mindenki beszél magyarul. Azért a legfontosabb utasításokat, csúnya kifejezéseket már értem.

– Nem lehet valami színvonalas az ottani bajnokság. Ezt azért mondom, mert a többszörös szlovák bajnok, Eperjes be akart kapcsolódni a magyar NB I-be. Vagy más a véleménye?
– Nem, de azért nem kell lebecsülni azt a színvonalat sem. Az állításomat támasztja alá, hogy két előkészületi mérkőzést játszottunk a Győrrel, s mindkétszer mi nyertünk. Vagy találkoztunk a Tatabányával is, s az egyik összecsapást tudták csak megnyerni, míg a másik döntetlennel végződött.

– Hogyan szerepel az Érsekújvár a bajnokságban?
– Jelenleg negyedikek vagyunk. Nem vagyunk azonban elégedettek ezzel a hellyel annak ellenére, hogy a klubvezetés az 1–4. hely megszerzését várja a csapattól. Elvileg nekünk már most a harmadik helyen kellett volna zárnunk az őszi idényt. Erre egyébként a folytatásban meg lesz az esélyünk, mivel a játékosállományunk képes ennek teljesítésére.

– Meddig szól a szerződése?
– Május végéig van szerződésem a szlovák egyesülethez. Egyébként nem bántam meg, hogy eligazoltam Nyíregyházáról. Egyrészt semmivel sincs távolabb Szegedtől, másrészt pedig itt biztos a klub anyagi helyzete. Korrekten megkaptam mindent, amiben megegyeztünk. Norbival lakunk egy lakásban, de amikor csak tehetjük, mindig hazautazunk Szegedre, hiszen mindössze 290 kilométer a távolság.

– Igaz a hír, hogy szeretne továbbállni? Én azt is hallottam, hogy svájci csapat felé kacsingat.
– Ezt nem erősítem meg, de nem is cáfolom. Egyelőre nem tárgyalok senkivel. Egyébként azt tervezem, hogy a Pick Szeged vezetőivel is beszélek.

– A bátyja, László mennyivel befolyásolja döntésében? Milyen a kapcsolatuk?
– Teljesen jó a kapcsolatunk. Az igaz, hogy évekig nem tudtam kimenni hozzá Barcelonába, de szerencsére az elmúlt nyáron hosszabb időt töltöttem náluk. Szerencsére a válogatottsága, no meg hogy összehozta a sors már második éve a Bajnokok Ligájában a Barcelonát a Pickkel, ezért eléggé sokat itthon volt. Egyébként Laci menedzsere próbál engem is nevesebb csapathoz eladni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagyott pályán futnak

A Makó FC NB II-es labdarúgócsapata mostoha körülmények közepette készül a bajnokság március 12-i… Tovább olvasom