Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

A tanítvány válthatja egykori mesterét Szentesen

A Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata az utolsó helyen zárta a bajnokságot, de könnyen lehet, hogy maradhat az élvonalban. A következő szezonban dr. Tóth Gyula helyét Tóth László foglalhatja el az edzői poszton.

A sportág berkeiben már mindenütt arról „suttognak", a Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK kispadján tanítvány válthatja egykori mesterét, vagyis a szentesi származású korábbi bajnoki ezüstérmes center, Tóth László dr. Tóth Gyulát.

– Az információnak van valóságalapja – válaszolta a felvetésre Beleon Zsolt, a Szentesi VK klubigazgatója. – Folyamatosan tárgyalunk, egyeztetünk vele, megállapodás még nem született. Az ilyen változásnál, váltásnál az egyik legfontosabb feladat, hogy megteremtsük a pénzügyi hátterét, ezen dolgozunk jelenleg is – közölte a vezető.

 A Szentes védekezésén sokat kell javítani a következő idényben.  Fotó: Vidovics Ferenc
A Szentes védekezésén sokat kell javítani a következő idényben.
Fotó: Vidovics Ferenc

Az anyagiak terén komoly gondokkal küszködik – a zuhanyhíradó szerint – az egyesület. Beleon erre reagálva elmondta: szégyellik, de valóban vannak likviditási gondjaik, tartoznak két-három hónapnyi fizetéssel a női és a férficsapat játékosainak egyaránt. Szerinte ez az egyik oka a fiúk csalódást keltő szereplésének, a 11. helynek: – Nehéz, gyötrelmes szezonon vagyunk túl. A munkát Vass Sándor kezdte a csapattal, majd dr. Tóth Gyula vette át tőle a keretet. Egyik trénert sem okolhatjuk a kudarcért az eredménytelenségért, tudásuk legjavát nyújtották, igyekeztek mindent megtenni a sikerért. A játékosokat egyenként vizsgálva, megállapítható: mindegyikük tudása OB I-es, inkább úgy fogalmaznék: a csapat összetétele, szerkezete nem volt megfelelő.

A gárda utolsó, vagyis 11. lett. Ez azonban nem jelent automatikusan búcsút, mert az eredeti kiírás 12 együttesre szól. A jelenlegi pozíció osztályozót jelent, amennyiben az OB I/B-ből lesz feljutásra jogosult, és azt vállaló klub. Beleon információja szerint három egyesület is vállalkozna a magasabb osztályban való megmérettetésre, közülük az OB I/B bajnoka alanyi jogon feljut, a 2. és 3. helyezettel kellene júliusban osztályozót játszania a Kurca-partiaknak.

Még minden bizonytalan

Megkerestük az érintettet, az újpesti UVSE utánpótlásánál tevékenykedő Tóth Lászlót. Megerősítette: megkeresték, tárgyalt a klub vezetőivel, de megállapodás még nem született, és még minden nagyon bizonytalan szerződtetésével kapcsolatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komlósi Pici nem haragszik Máthéra

Mindössze három percet játszhatott a Szeged Beton–FTC férfi póló bronzösszecsapás befejező meccsén a hazaiak kiváló bekkje, Komlósi Péter. Interjú. Tovább olvasom